avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
sotul meu vrea sa divorteze de mine dupa 12 ani de casatorie si doi baieti de 5 si 6 ani. Din ambitii vrea sama desparta de copii dar si sa imi schimb numele. Sunt din Cuba si desi numele in tara mea nu se schimba de catre femei sau se schimba doar o data. nici de dragul copiilor nu renunta la ideea divortului. este clar ca voi lupta pentru copii, dar cum voi proceda cu numele pentru ca o hotarare aici prin care sunt obligata sa-mi schimb numele in cel de fata nu poate fi acceptata in tara mea,la noi legea fiind clara.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:40, 20 Noiembrie 2012
Pt motive intemeiate, pe care le veti expune in instanta, puteti cere sa va pastrati numele din casatorie. Instanta va aprecia temeiul motivatiei dvs si va putea trece peste acordul sau dezacordul sotului dvs.
In privinta copiilor, ambii parinti exercita autoritatea parinteasca in comun adica ambii veti avea aceleasi drepturi si obligatii fata de copii, iar locuinta baietilor va fi la unul din parinti. Poate fi la dvs , daca ramaneti la noi si aveti conditii de locuit.
incercati sa aflati exact temeiul legal din Cuba ce va impiedica sa reveniti la numele avut anterior pentru a-l expune instantei.
De asemenea ar fi bine să obtineti ca locuinta minorilor sa fie la dvs. ca să nu vă treziti cu ordin de deportare de la ORI.
Eu imi doresc foarte mult sa iau cu mine copiii in tara mea, eu i-am crescut si i-am educat, faptul ca vreau acest lucru este posibil sa nu se stabileasca domiciliul lor la mine. tatal lor oricum vrea sa nu-i mai vad definitiv.
Oricum nu puteti sa ii scoateti din tara fara acordul tatalui sau a instantei. Nu stiu sa fie vreo instanta care sa isi dea acordul cand ii veti spune ca vreti să duceti copii in Cuba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa Eladaela Eladaela Daca sotul meu vrea sa intenteze divort si eu sunt plecata din tara,se poate pronunta divortul in lipsa mea? Doresc acest divort,dar nu din motivele invocate ... (vezi toată discuția)
Divort maryanaanca maryanaanca As dori sa ma sfatuiti ce ar putea face o sotie daca ea vrea sa divorteze iar sotul nu vrea??? sunt si 2 copii minori .. 8 ani jumate si 2 ani jumate.. Va ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)