avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FISCUL PRIMESTE DECLARATIA UNICA 112 PE HARTIE, SI IN ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FISCUL PRIMESTE DECLARATIA UNICA 112 PE HARTIE, SI IN LUNA AUGUST

Fiscul a decis tacit sa prelungeasca perioada in care declaratia fiscala unica poate fi depusa si la ghisee, conform unor informatii obtinute de AvocatNet.ro[/b].

Astfel, la administratia financiara din Constanta, contribuabilii au fost informati ca au posibilitatea si in luna august sa depuna declaratia pe hartie, dat fiind faptul ca un numar mic de persoane au reusit sa isi achizitioneze certificat digital.
Initial, incepand cu luna august, Fiscul nu mai accepta depunerea Formularului 112 - "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" pe suport de hartie.

Insa, avand in vedere ca doar un numar mic de contribuabili si-au achizitionat certificat digital, anumite administratii din tara primesc inca declaratia unica pe suport de hartie.

In vederea depunerii declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta, angajatorii trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica sau sa imputerniceasca persoane care detin acest certificat. Obtinerea unui certificat calificat se face, conform ANAF, de la unul din furnizorii acreditati de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale :

 SC CERT SIGN SRL - www.certsign.ro;
 SC DIGI SIGN SA - www.digisign.ro;
 SC TRANS SPEED SRL - www.transsped.ro.

Atentie! Certificatul calificat obtinut trebuie inregistrat pe site-ul ANAF la sectiunea „Declaratii electronice”. Aceasta inregistrare presupune urmatoarele operatiuni ce trebuie efectuate de utilizator:
 Descarcarea documentului de confirmare, completarea si trimiterea acestuia spre avizare furnizorului certificatului calificat.
 Inregistrarea documentului de confirmare avizat pe portalul ANAF in sectiunea dedicata.
 Printarea, semnarea si stampilarea formularului 150 generat in urma inregistrarii documentului de confirmare.
 Prezentarea la orice unitate fiscala cu formularul 150 completat, impreuna cu actul de identitate si documentul care atesta calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului sau imputernicirea.

Astfel, dupa verificarea documentelor, solicitantului i se va transmite un e-mail prin care i se confirma dreptul de utilizare a serviciului de depunere on-line a declaratiilor fiscale.

Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice, respectiv 1.000 – 5.000 lei pentru persoane juridice. In situatia in care angajatorul nu depune in mod repetat declaratia lunara, acesta va fi declarat inactiv.

Sursa: www.avocatnet.ro/content/art...
Mai bine sa se intereseze fiecare la Adm Fin. de care apartine. La mine in oras am intrebat si se primesc, dar au spus ca sunt in afara legii, deci ele nu raspund.
ANAF-ul se comporta ca o fata mare care "isi da aere" sau, in expresie mai noua "face fitze".

Adica noi, ANAF, o luam, pe declaratie adica, ca ne trebuie banii vostri, dar sa stiti ca va putem si amenda ca sunteti in afara legii!

Hai ca e de toata sila!X-(
Buna dimineata,acum am vorbit la adm fin sc 5 si mi-au zis ca primesc pe suport hartie doar de la cei care au demarat pentru semnatura digitala si inca nu e perfectat la ei,atat,restul amenda.
Ma intreb ce fac blocurile de pensionari,care nu au nimic in dotare,basca,bani,nici nu vor sa auda de cheltuieli suplimentare.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
scrichy, utilizator
avand in vedere ca dureaza destul de mult pana primim confirmarea de pe anaf in urma depunerii formularului 150, cei de la ghiseu mi-au spus ca daca am demarat procedurile pentru transmiterea electonica , adica am depus formularul 150,si nu am primit confirmare, putem depune D112 la ghiseu pe hartie si cd si in august pt 07.2011. Acest lucru l-am aflat ieri cand in disperare ca vine 25 si eu nu reusesc sa depun, m-am dus sa intreb ce se intampla.Si mai este ceva , nu intrati in panica daca nu primiti confirmari de la anaf pentru toate firmele pt care depuneti, eu din 4 am primit doar pt 3, dar cand am depus declaratiile on line pe e-guvernare am primit index pt toate cele 4, iar la verificare stare D112 s-au validat toate.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
craiuanca, utilizator
Am sa va spun, cu riscul de a fi apostrofata, ca isi merita soarta.

Eu am facut "sluj" pe langa o asemenea asociatie sa intre in legalitate cu contractele de munca, cu decl.112, spunandu-le ca stau pe un forum unde se discuta exact aceste probleme si multe altele.
Asta era pe la inceputul anului.
Am fost tratata necuviincios, spunandu-mi-se ca mai bine mi-as vedea de treaba cu internetul asta..... (adica vezi Doamne, faceam alte alea pe forum) si ca ei sunt asociatie nonprofit si nu au de ce sa plateasca CAS si CASS, ca ei sunt pensionari si nu dau bani la stat de pomana, ca si asa statul le ia, si una si alta....aiureli fara legatura cu problema n discutie.

Pana la urma ca sa-i sperii le-am spus ca le trimit ITM-ul pe cap si le-am dat sa citeasca HG 500/2011.
Cu chiu cu vai au acceptat intrarea in legalitate, cumpararea unui certificat de semnatura electronica - ce s-au mai codit sa dea banii, de parca mi-i dadeau mie personal si exact ca in filmele cu suspans am putut sa le trimit decl.112 pentru iulie online, iar contractele de munca in Revisal in ultimul moment.

Acum s-au obisnuit cu ideea si se lauda peste tot ca la ei poa' sa vina si ITM-ul si ANAF-ul in inspectie, ca ei sunt "perfecti"...:)) Ba chiar au devenit "trompeta" de dat alarma printre celelalte blocuri din zona, povestindu-le cat sunt ei de legali! :)

Daca nu insistam si nu ii santajam putin, acum nu mai stiau ce sa faca, dadeau din colt in colt si-si puneau aceeasi intrebare cand dadeau cu nasul de ghiseele inchise si se intorceau cu coada-ntre picioare si pasibili de amenzi "cat casa".

Chiar au inteles mai mult decat m-as fi asteptat eu si anume ca daca cerem ceva, pe alta parte trebuie sa si dam, nu putem numa' sa stam cu mana-ntinsa.

@craiuanca
Asta voiam sa va spun, ca nu mai e necesara asteptarea confirmarii si ca e de incercat in fiecare zi de chiar mai multe ori depunerea declaratiilor pana cand in sfarsit se constata ca ti-a primit-o. La mine din 2 am primit confirmarea pentru una, pentru care am depus printre primii, pentru a doua (pe ultima suta) n-am mai primit confirmarea, dar am putut sa o depun la un moment dat.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 liliana-gina liliana-gina -sa inteleg ca din aceasta luna se depune online aceasta declaratie fara sa ai nevoie de semnatura electronica?#-o (vezi toată discuția)
Nu pot depune online declarația 390 fără semnătură digitală. există posibilitatea să o pot depune la ghișeu? doblor doblor Buna ziua! In urma cu 2 luni am infiintat un PFA cu activitatea principala de Consultanta in IT (CAEN 6202). Luna trecuta m-am inregistrat in ROI pentru ca ... (vezi toată discuția)