elga50 a scris:
Asta-mi mai lipsea, sa-mi mai si traduceti din franceza!
Dar, in fine! N-ati inteles, nationalista eram eu si nu-i consider deloc mai breji, mai ales ca am avut ocazia sa lucrez cu unii dintre 'mnealor, nu le zic natia, ca nu e frumos sa faci atac la nationalitate, dar chiar sa stiti ca eram cu mult deasupra lor. Nu eu personal, colegii mei romani. V-am zis, ii vedeti "proaspat infasati"..... dar ma rog, gusturile nu se discuta.
Nationalist inseamna sa ai orgolii nationale. si sentimente sfinte pentru Tara. Dvs insa aveti si un pronuntat orgoliu personal.
Faptul ca ati lucrat cu unii din `nealor nu este relevant. Eu traiesc de 25 de ani printre `nealor si pot spune ca am invatat atatea incat nici o noua diploma universitara nu le-ar acoperi.
Durerea este ca de incerci in Romania sa spui cum fac altii mai rasariti si certamente mai avansati pe planul societatii civile si social si economic iti primesti replica tafnoasa garnisita cu orgolii primitive ca aici suntem in Romania si nu in Germania Franta etc...
Fara sa fac referinta la mine neaparat va pot spune ca sunt sute daca nu mii de romani educati in Romania care au reusit sa se impuna pe toate meridianele , unii la niveluri superioare.
Multi au incercat sa se intoarca in Romania si faca ceva sa-si impartaseasca existenta, sa contribue sa ajute. Putini au reusit, majoritatea s-au intors acolo unde poti respira ca cetatean/contribuabil respectat.
Asta ca sa nu mai vorbesc de cei care nici nu mai au vreo iluzie. Caci numai privind desmatul, reaua credinta si anormalitatea ce transpira pe canalele de mass media din Romania accesibile prin satelit sau web isi spun ca totusi ar fi o cheltuiala prea mare de timp si bani ca sa se intoarca in primitivismul unui sistem condus de urmasii celor care au Romanii in postura de pinguini aplaudaci, spertari, oportunisti in sensul negativ, ce practica si accepta intreaga imoralitate in care se scalda in fiecare zi.
Dar revenind la anuntul fulminant ca si in august se poate depune nu-s ce declaratie fiscala pe suport hartie, va puteti da seama inainte sa cad pe spate in extaz, cu oarece cumintenie imi zic dle , totusi e un pas mic inainte. Macar nu e inapoi.
Cu aceeasi prietenie
Deocamdaa suntem intr-o situatie inca normala, cand persoanele juridice sunt obligate sa depuna online declaratia, iar ANAF ingaduie si in august primirea acestora pe hartie, nu pentru ca ANAF e kafkian, ci pentru ca o parte din publicul persoana juridica contribuabil nu s-a invrednicinit sa faca ceea ce a facut cealalta parte care reuseste acum sa depuna online.
Nu stiu cum s-ar fi comportat in tara in care traiti de 25 de ani autoritatile intr-o asemenea situatie.
Nu vad nimic aiurea si nici de cazut pe spate ca se mai merge o luna in paralel cu cele doua posibilitati - ghiseu si online - astfel incat sa dea posibilitatea si celor codasi sa ajunga sa se puna la punct cu sistemul.