tatal meu a decedat iar mama vitrega a ramas in casa tatalui meu(bun propiu din prima casatorie cea cu mama mea).mama vitrega nu a dorit sa mergem la notar pt dezbaterea mostenirii si m a actionat in instanta .pe timpul procesului as dori pe cale legala sa o pot scoate din casa si sa se mute in casa ei(bunul ei propiu).pot cere instantei acest lucru?ea a bagat in aceasta casa si chiriasi ceea ce mie nu mi convine iar daca eu nu locuiesc in casa parintilor as dori ca nici aceasta sa nu locuiasca.cum sa procedez?stima
formulati, in paralel cu procesul intentat de mama dvs vitrega, o ordonanta presedintiala de evacuare. nu ar trebui sa intampinati probleme intrucat dansa nu are nici un drept dar aveti nevoie de ajutorul unui avocat pentru rezolvarea procedurilor.
Pentru a evacua chiriasii mai inainte de finalizarea procesului ar fi necesar sprijinul unui avocat.
Ar exista posibilitatea de a se cere evacuarea pe cale de ordonanta presedintiala, in situatia in care dovediti urgenta si producerea unui prejudiciu care nu ar putea fi reparat .
In situatia in care "va grabiti" , contactati un avocat care sa studieze dosarul aflat pe rol si care sa verifice sansele de admisibilitate a unei ordonante.
Mult succes.
problema este ca atat eu cat si fratele meu nu putem intra in aceasta casa deoarece mama vitrega(de rea credinta)a schimbat yala de la usa iar noi nu avem cheie.mama vitrega este pensionata pe caz de boala cu probleme psihiatrice(suicid)amenintand ca daca intram in casa se va da cu capul de pereti si va chema politia spunand ca noi am agresat o.noi nu ne dorim circ ,dar dorim sa intram in casa parintilor nostri mai ales ca fratele meu are domiciliul(in buletin)in aceasta casa acum locuind la o bunica.
vi s-a spus ce trebuie sa faceti: contactati un avocat ( poate fi acelasi pe care il aveti la procesul de dezbatere a mostenirii si iesirii din indiviziune), care va formula o solicitare in instanta , de evacuare/intrare in imobil a celorlalti mostenitori, pe cale de ordonanta presedintiala.
Celelalte probleme precum cele legate de instabilitatea psihica a sotiei tatalui dvs., vor fi analizate, eventual, de personal specializat, daca instanta va considera ca e cazul.
Succesiune
mighelita
#-o Problema mea este una mai complicata,sunt sigura ca cel mai indicat ar fii sa am un avocat dar din pacate nu mi-l permit....
Suntem o familie constituita ... (vezi toată discuția)
Mostenire
olympya
buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)