avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violul

un prieten a fost condamnat pt viol la 3 ani de inchisoare, dar dar nu el a facut fapta. el a mai fost inca cu 2 parsoane.. partea vatamata a recunoscut ca nu a avut niciun contact cu el decat cu celilalti 2.. inainte sa fie condamnat a mai facut in 7 luni de arest preventiv dupa care a fost condmnat la 3 ani cu suspendare iar dupa un an de stat acasa a fost din nou arestat dar la 3 ani cu executare.. poate fi eliberat o data cu intrarea noului cod penal???(are aproaape jumatate din pedeapsa facuta)
Probabil ca a fost participant la pregatirea infractiunii,instigator sau complice.Si participantii sunt trasi la raspundere penala si le este aplicata o pedeapsa in functie de contributia lor la activitatea infractionala.
Condamnatul poate ,daca a prestat munca in penitenciar , dupa ce a executat 2/3 din totalul pedepsei , sa faca cerere de liberare conditionata.Mai trebuie indeplinte si alte conditii, cum ar fi atitudinea avuta in penitenciar, plata despagubirilor , daca au fost cerute , etc.
Noul Cod penal nu-i va facilita liberarea,ci doar, in cazul in care se schimba limitele de pedeapsa, daca sunt mai mici decat cele existente la data condamnarii sale, pedeapsa i se va reduce la aceste limite.
pai el este mutat la regim semideschis de cand a primit pedeapsa si presteaza munca in penitenciar tot de atunci(din ianuarie) iar acum in septembrie urmeaza sa sa fie mutat la regim semideschis..
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
shulyy, utilizator
Dupa cum v-a spus si legally_aid, infractiunea de viol poate fi savarsita si prin alta forma de participatie,nu era necesar sa intretina relatii sexuale daca a fost instigator sau complice.

Noul cod penal nu il va ajuta si probabil va fi liberat pana la intrarea in vigoare a codului.
Poate fi eliberat conditionat , daca executa 2/3 din pedeapsa aplicata si da dovada de o buna conduita pe parcursul executarii pedepsei privative de libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se schimba codul penal anul acesta,prin schimbarea lui sunt favorizati in oarecare mod detinutii? 0ana006 0ana006 am auzit ca atunci cand se pun in aplicare noile legi, detinutilor li se ia o treime din pedeapsa. e adevarat? multumesc si daca are pedeapsa de 5 ani si are ... (vezi toată discuția)
Regim de detentie trebuia sa fie semideschis dar va fi inchis? puncuskaa puncuskaa la constatarea regimului de detentie exista institutia legii mai favorabile? ex.daca voi fi condamnat la 3 ani 6 luni pe baza vechiului cod ce regim primesc? ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționată Dana 14 Dana 14 Buna ziua! Am si eu o rugaminte la dumneavoastră daca puteti sa imi spuneti cand ar putea sotul meu cel mai devreme sa ceara liberare condiționată.? Este ... (vezi toată discuția)