avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa revenire din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa revenire din CIC

Buna ziua.
Pe data de 30 august mi se termina concediul de crestere al copilului. Saptamana aceasta am sunat la firma unde lucrez sa ma interesez despre procedura de reintoarcere din CIC (eu am fost prima lor angajata in aceasta situatie). Am primit cu stupoare vestea ca nu mai au nevoie de mine. Fara sa imi explice clar motivul sau procedura pe care o vor adopta. Am trecut peste socul initial de a ma trezi ca peste o saptamana eu nu voi mai fi in campul muncii. Dar vreau sa stiu ce anume trebuie sa fac eu ca sa nu aiba nimic sa imi reproseze, mentionez ca nu sunt de acord sa semnez demisie. Si la ce pot sa ma astept de la ei cand voi merge la firma pe data de 31 august. Am avut o discutie nu foarte amicala, nici macar profesionala cu administratora firmei si mi-a lasat de inteles ca nu restructureaza postul meu, dar nici nu au nevoie de mine nici pe postul vechi, nici pe alt post.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns prompt.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
anewday, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 30 August 2011
Initial depuneti o cerere de reluare a activitatii , situatie in care angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii
Multumesc frumos!
Vreau sa stiu si daca am dreptul sa nu semnez nimic pana nu ma documentez (asta in cazul in care doar imi vor insirui niste legi fara textul legii in sine).
Da, aveti dreptul de a nu semna ceva pana nu cititi bine ceea ce vi se da la semnat ...
1. Pe perioada cat ati fost in CCC dvs. ati avut CIM suspendat adica erati tot salariata acelei unitati dar nu prestati munca si nu primeati salariu.
2. Cu cateva zile inainte de incetarea CCC dvs. faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Angajatorul este obligat sa respecte prevederile din CIM adica sa reveniti pe acelasi post si cu acelasi salariu (dar nu mai putin decat minimum pe economie).
4.- Daca intre timp s-adesfiintat postul dvs. sau se va desfiinta atunci angajatorul va poate oferi (dar nu este obligatoriu) un alt post pe care dvs. nu sunteti obligata sa il acceptati.
- In aceasta situatie angajatorul trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Concedierea se va face cu respectarea prevederilor Codului muncii adica vi se va acorda un preaviz de minimum 20 de zile lucratoare.
5. Sa nu semnati nici o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) si nici sa demisionati (art.81 din Codul muncii) pentru ca nu veti mai beneficiade indemnizatie de somaj.
6. Orice v-ar da sa semnati nu faceti asta pana nu ne consultati pe noi.
Va multumesc foarte mult!
Mi-ati explicat foarte clar ce am de facut, exact de asta aveam nevoie, pentru ca angajatorii din ziua de azi au un talent in a intoarce totul in favoarea lor. Cu siguranta am sa revin sa va consult. Mi se pare un site grozav!
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
anewday, utilizator

Alte discuții în legătură

Somajul dupa ccc b_anamaria b_anamaria Dupa terminarea CCC si incheierea CIM ma pot angaja la o alta societate pentru o perioada de 1 luna iar dupa aceasta perioada sa pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)
Terminare ccc fara intoarcere la locul de munca andaluzia andaluzia Luna viitoare se termina concediul pentru crestere al copilului dar mi-am gasit alt loc de munca. Nu am inteles clar care ar fi pasii care trebuie sa-i urmez, ... (vezi toată discuția)