avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decadere din drepturi parintesti

Buna ziua! Tatal meu a murit anul trecut,casa si masina cumparate de el erau pe numele lui.Anul acesta sa facut succesiunea la aceste bunuri si in acte figura trei persoane,mama sorea si eu ca fiind fiul. Mai avem un frate despre care nu stim nimic de 6-7 ani de zile! vreau sa stiu daca pot fi scos din drepturi? daca nu cum pot proceda ca macar masina sa ramana in proprietatea mea? Si daca ei pot vinde aceste bunuri fara acordul meu personal!! si daca pot vine ce parte imi revine mie!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 21 August 2011
Sa fiti scos din drepturi???
Doar sa mergeti la notariat si renuntati la partea ce vi se cuvine potrivit legii.
Daca nu reusiti sa va intelegeti cu mama si sora privind atribuirea in proprietatea dv. a masinii, atunci pe calea instantei se va rezolva, intrucat notarul nu poate proceda la un partaj in care partile nu se inteleg.
Nu se poate vinde nimic fara acordul dvs ...daca se va vinde un bun cu acordul dvs, atunci partea ce va revine este egala cu cota din mostenire pe care ati dobandit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)
Proprietari: partaj - cum procedam daca o persoana nu e de acord? petrica_2007 petrica_2007 dupa decesul mamei am scos titlu de proprietate pentru o casa si teren .suntem trei proprietari pe titlu sotul,sora si eu fiul .tata vrea sa-mi vanda mie ... (vezi toată discuția)