avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... schimbarea produsului cumparat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

schimbarea produsului cumparat

Buna ziua
Am cumparat o masina de facut paine,am respectat reteta intocmai si totusi painea creste foarte mult si apoi da inapoi(am incercat de mai multe ori)rezultatul este acelasi.Am fost la magazin si m-au trimis la service, ceea ce nu mi se pare corect avand in vedere ca nu a functionat corect de prima data.
Intrebarea mea este ce drepturi am in calitate de cumparator avand in vedere ca masina nu a functionat corect din prima(deci nu a mers o luna si apoi s-a stricat)si faptul ca am achizitionat-o doar de o saptamana.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 16:35, 21 August 2011
In termen de 30 de zile aveti dreptul de a returna produsul vanzatorului in ambalajul original.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Alex_Munteanu a scris:

In termen de 30 de zile aveti dreptul de a returna produsul vanzatorului in ambalajul original.

Flanco are o politica de returnare a produsului in termen de 31 de zile calendaristice insa poti sa imi spui si mie daca exista un act care sa reglementeaze ceea ce ai spus?

Din cate cunosc exista posibilitatea conferita chiar de lege de a returna un produs achizitionat in termen de 10 zile lucratoare, fara a invoca vreun motiv insa doar in cazul in care acesta a fost achizitionat printr-un contract incheiat la distanta - cum ar fi online.

In cazul produselor cumparate in magazin exista un banc de probe, se face proba, semnati pentru garantie iar pentru probleme se apleeaza la service. Sunt insa si produse de firma care se schimba direct in magazin pe toata durata garantiei.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
ContSters61634, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs Gabriel0007 Gabriel0007 In data de 30 mai 2015 , am cumparat de la DEDEMAM PLOIESTI o pompa Grundfos. A functionat cateva ore dupa care a inceput sa prezinte un zgomot suspect. Pot ... (vezi toată discuția)
Problema cu returnarea unui produs radu-costin radu-costin Am cumparat acum 5 zile un produs de mecanica pentru masina (cap de bara + bieleta) intre timp m-am decis sa nu le mai montez pe masina pentru ca am gasit un ... (vezi toată discuția)
Returnare produse flanco Srb Srb Politica de retur in 31 zile celor de la flanco: http://www.flanco.ro/regulamente-promotii/regulament-retur-produse-in-31-de-zile Pe mine ma intereseaza ... (vezi toată discuția)