avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu returnarea unui produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu returnarea unui produs

Am cumparat acum 5 zile un produs de mecanica pentru masina (cap de bara + bieleta) intre timp m-am decis sa nu le mai montez pe masina pentru ca am gasit un cumparator si o vand. M-am dus la magazinul de unde le-am cumparat incercand sa dau produsele inapoi ele fiind sigilate in ambalajul original si prezentand si bonul cu care au fost cumparate. Mi-au spus ca doar in 24 de ore se pot returna pentru ca sunt consumabile. Nu inteleg cum o piesa mecania, care se strica in timp destul de indelungat si doar daca este montata pe un vehicul poate fi considerat consumabil in 5 zile. Exista o lege care ii obliga pe vanzatori sa imi returneze banii pe produs?
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 15:58, 14 Decembrie 2011
Puteti face o reclamatie la ANPC insa in cazul dumneavoastra trebuie sa aveti un motiv bine intemeiat, nu vanzarea masinii. Astfel de produse se pot returna daca prezinta defectiuni sau orice alte vicii ascunse insa odata cumparate si in perfecta stare de functionate nu vad cum ati putea sa le returnati. Este axact ca si cand ai cumpara o masina noua, este in perfecta stare de functionare, nu are nici-un defect... dar totusi ma razgandesc si vreau sa imi cumpar una de teren..... ce fac ? ... o duc inapoi sa mi se returneze banii ?
bun.si cum demonstra ca are un viciu ascuns? problema este ca am dat 800 de lei pe ele iar la un alt magazin piesa identica originala si cu acelasi ambalaj valoreaza 250 de lei. nu mi se pare corect acest pret de 3 ori mai ridicat pe un produs identic.
Banii inapoi se primesc destul de rar (daca cunosti vanzatorul, daca lasi un ciubuc eventual; incercati asa), ce altceva puteti face e sa predati produsele si sa luati alte produse de contravaloarea marfii predate (pentru o alta masina, daca aceea o vindeti). Puteti spune ca nu vi se potrivesc la modelul dvs de masina, si daca marfa e sigilata ar trebui sa fie ok.
Cat despre diferenta de pret ca intr-un loc e 250 si in alt loc 800...nu e nicio ilegalitate, e economie de piata si noi decidem ce si de unde cumparam. O ideea buna insa, zic eu, ar fi introducerea unor preturi maxime pentru fiecare produs (un lucru extrem de greu de aplicat), cum e la tigari (acolo e mai simplu ca exista un numar limitat de tipuri de tigari si de producatori).
Pretul nu poate fi contestat. Magazinele pot aplica adaos comercial diferit si nu este nici-o ilegalitate. De aceea exista concurenta.

radu-costin a scris:

bun.si cum demonstra ca are un viciu ascuns? problema este ca am dat 800 de lei pe ele iar la un alt magazin piesa identica originala si cu acelasi ambalaj valoreaza 250 de lei. nu mi se pare corect acest pret de 3 ori mai ridicat pe un produs identic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract la distanta combat2k combat2k Buna ziua, ma intereseaza urmatoarea speta: doresc sa achizitionez un laptop de la un comerciant care detine si un magazin online prin care fac comanda ... (vezi toată discuția)
Schimbarea produsului cumparat mikitud mikitud Buna ziua Am cumparat o masina de facut paine,am respectat reteta intocmai si totusi painea creste foarte mult si apoi da inapoi(am incercat de mai multe ... (vezi toată discuția)
In ce conditi nu se poate returna un produs nou myagh86 myagh86 Buna seara. Doresc sa cumpar o piesa noua pentru masina, am fost la mai multe magazine de piese auto, vanzatori de acolo au spus ca piesa de care am eu nevoie ... (vezi toată discuția)