avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura intretinere dubla fata de alti locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura intretinere dubla fata de alti locatari

Buna ziua. In urma cu 6 saptamani eu si cu familia (3 pesoane fizice) ne-am mutat intr-un apartament cu chirie intr-un bloc in care sunt si diverse firme. Astazi a venit administratorul la usa cu prima factura la intretinere pe luna iulie de 385 lei. Alte familii de 3 persoane pe lista erau trecute cu 180 lei, iar firmele aveau tot in jur de 380-400 lei. Explicatia lui a fost ca persoanele fizice in chirie platesc atat de mult (la fel ca firmele) deoarece asa a fost hotarat de cosiliul de administratie al blocului. Intrbarea mea este: are dreptul cosiliul de administratie de a factura in acest mod persoanelor fizice in chirie? Exista o lege care le da dreptate? Si unde pot sa fac o reclamatie? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
MihaiVlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:37, 23 August 2011
Prima data la presedintele asociatiei de proprietari.X-(:thumbup::yeah:
Contestati lista in termen de 7 zile de la afisare la presedinte si daca nu se rezolva contestati hotararea AG in instanta.
Legal nu este prevazut a se calcula cota de intretinere diferentiat la persoane fizice
Formulati contestatie la lista de plata in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie detine obligatia sa va raspunda in 7 zile
Am vorbit cu presedintele si cum am precizat mai sus exista o hotarare a administratiei blocului prin care proprietarii nu platesc cheltuielile blocului (lift, lumina, gunoi, etc) acestea fiind suportate in intregime de firme si familiile in chirie. Am vorbit la primarie la Relatii cu Asociatiile de Proprietari si mi-au spus ca nu pot face nimic deoarece exista aceasta hotarare. Am vreo sansa daca ii dau in judecata?
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
MihaiVlad, utilizator
Aveti sanse daca contestati hotararea

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ma puteti sfatui unde poate fi reclamata firma care ... Andreea8008 Andreea8008 Buna ziua! Ma puteti sfatui unde poate fi reclamata firma care se ocupa de administratia blocului? In repetate randuri am aparut cu restanta la intretinere, ... (vezi toată discuția)
Fondul de chirii Ana Curca Ana Curca As dori as stiu ce reprezinta \"fond chirii\", pe care administratorul l-a trecut pe lista de intretinete si unde mi-a impus suma de plata de 100 RON. Precizez ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari Pavelnina Pavelnina S-a hotarit de catre comitetul de proprietari(nu a fost o adunare generala),sa se inlocuiasca tevile de apa si s-a stabilit o suma de plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)