Buna ziua. In urma cu 6 saptamani eu si cu familia (3 pesoane fizice) ne-am mutat intr-un apartament cu chirie intr-un bloc in care sunt si diverse firme. Astazi a venit administratorul la usa cu prima factura la intretinere pe luna iulie de 385 lei. Alte familii de 3 persoane pe lista erau trecute cu 180 lei, iar firmele aveau tot in jur de 380-400 lei. Explicatia lui a fost ca persoanele fizice in chirie platesc atat de mult (la fel ca firmele) deoarece asa a fost hotarat de cosiliul de administratie al blocului. Intrbarea mea este: are dreptul cosiliul de administratie de a factura in acest mod persoanelor fizice in chirie? Exista o lege care le da dreptate? Si unde pot sa fac o reclamatie? Va multumesc.
Daca de acele firme nu se poate sti ce conventie au semnat cu asociatia si deaceea nu se poate presupune sau spune nimic, la cazul dvs., daca nu ati semnat nici o conventie cu aceeasi asociatie, cum pot acestia sa-si permita sa va creeze obligatii de plata, in baza unei hotarari a A.G.care nu respecta legea?. Intrebati presedintele daca nu va pune la incercare sa vada daca nu sunteti usor de fraierit.:happy:
Da, foarte ciudata situatie. Nu am mai auzit de asa ceva!
Cred ca o discutie cu proprietarul spatiului ar clarifica o serie dintre intrebarile dvs. Cum spuneam, nu am mai auzit asa ceva pana acum! Langa mine este un bloc cu 100 de garsoniere dintre care peste 80% sunt inchiriate. Va dati seama ce ”afacere” s-ar face pe seama chiriasilor (de catre asociatie desigur...).
Eventuala contestarea a hotararii adunarii generale,conform art 26 din L nr 230/2007 poate fi formulata "in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia"
Fondul de chirii
Ana Curca
As dori as stiu ce reprezinta \"fond chirii\", pe care administratorul l-a trecut pe lista de intretinete si unde mi-a impus suma de plata de 100 RON. Precizez ... (vezi toată discuția)