avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neachitat, titular decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neachitat, titular decedat

avem si noi o intrebare daca tata este decedat si are un credit catre o banca acesta fiind neasigurat pe cine trage la raspundere banca respectiva
se poate pune sechestru pe un apartament daca nu a girat cu nimic
va multumesc
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 22:55, 24 August 2011
Baca se va indrepta, pentru recuperarea debitului impotriva celor ce au acceptat mostenirea debitorului.
daca pe apartament se face taxa de succesiune si sunt 5 copii si sotia la drept banca cum procedeaza
va multumesc
Impotriva oricaruia dintre cei care au acceptat succesiunea pur si simplu, adica au preluat pasivul succesiunii (datoriile). Fiecare plateste datoriile corespunzator cu cota de activ mostenita. Daca nu aveti banii sa-i strangeti mana de la mana si apartamentul e singurul bun din masa succesorala, banca il poate executa.
Daca sotia traieste, creanta fiind considerata bun comun, sotia este obligata sa plateasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ratelor la banca de catre urmasi enisirin enisirin Am o rugaminte: tatal unui prieten a decedat.Domnul facuse un imprumut, fara asigurare de viata, fara sa spuna sotiei suma reala imprumutata si a folosit banii ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat, iar eu am scos de pe card ultima lui pensie după data decesului, de la banca unde avea un credit. ofițerul de credit spune că eu moștenesc datoriile, este adevărat? Fiferemadalin Fiferemadalin Bună ziua, tatăl meu a decedat iar eu am scos ultima lui pensie după data decesului având cardul și pinul. În aceste condiții am comis o ilegalitate? ... (vezi toată discuția)