avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

Intentionez sa divortez curand.Am incercat sa discut cu sotul meu despre posibilitatea divortului pe cale amiabila ,la notar(neavand copii),dar nu este de acord.Mentionez ca avem ca bunuri un apartament si o masina,dar sotul meu nu doreste sa imparta nimic(acestea au fost cumparate in timpul casatoriei).
Daca voi cere in instanta divortul si partajul in cat timp se vor rezolva acestea?
Ma gandesc la posibilitatea unui credit in vederea cumpararii unui alt apartment pana cand divortul va fi terminat.Acest apartament va fi cumparat pe numele parintilor mei deoarece ar fi in stare sa il ceara,dar ma intreb daca are sanse sa obtina ceva dovedind ca beneficiarul creditului sunt eu.Imi poate raspunde cineva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:39, 22 August 2011
parintii vor avea calitatea de cumparatori iar dvs in acelasi act sunteti procurator de fonduri prin donatie. astfel nu va putea sotul dvs sa faca nimic. Dobanditorii sunt parintii dvs.
Iar partajul, daca bunurile sunt in timpul casatoriei se va face conform comunitatii legale de bunuri, tot ce e dobandit in timpul casatoriei este bun comun.
Va multumesc.
Ar fi bine sa consultati un avocat mai inainte de a face vreo miscare.
La instanta procesul de divort dureaza mai mult decat la notar sau la starea civila dar probabil ca nu veti avea alta varianta.

Partajul va dura probabil cativa ani...
Am auzit de situatii cand partajul dureaza cativa ani ,de aceea intentionez sa cumpar un alt apartament.Sotul meu ameninta ca nu va fi de acord cu divortul .Nu stiu cat poate intarzia procedura de divort in aceste conditii.Ati intalnit asemenea situatii?
In cazurile mele, daca partea adversa nu isi angajeaza avocat termin procesul in 2 termene.Intr-un termen nu cred ca ar vrea instanta...

Daca isi angajeaza avocat pot aparea complicatii generate de avocat daca vrea sa traga de timp.
Un proces ca al dvs. l-as putea face sa dureze 4,5 sau 6 termene daca as fi platit la termen.In trecut puteam sa il fac sa dureze si 2 ani in prima instanta...

Sunt aspecte care pot determina anumite efecte si este greu de dat un raspuns exact.

Dar, ati avea sanse ca divortul sa se termine in 2 termene...evident si daca aveti putin noroc ( sa nu isi angajeze avocat care sa stie cum sa tergiverseze si sa traga de timp).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A doua casatorie. bunuri comune? viviv viviv Buna ziua, Am divortat de cativa ani, am un copil, dar nu s-a terminat procesul de partaj nici acum (dureaza de aproape 2 ani). Dupa cum merge treaba, ... (vezi toată discuția)
Divort biank1106 biank1106 Buna seara. Am o intrebare legata de un eventual partaj in urma unui divort. Eu si sotul meu am cumparat o casa pe durata casniciei, casa care este ipotecata ... (vezi toată discuția)
Partaj corne_daria corne_daria buna ziua.as dori daca se poate sa ma ajutati,in urma cu 2luni am divortat de sotul meu(s-a terminat procesul)as dori sa bag partajul ce acte sunt ... (vezi toată discuția)