avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoaterea unei persoane de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoaterea unei persoane de la intretinere

Buna ziua,va rog spuneti-mi daca se poate scoate o persoana de la ,,intretinere " astazi( cand se calculeaza intretinerea pe ,,iulie ") ,pentru ca nu a fost prezenta (persoana ) in luna iunie .Se poare face acest lucru pe luna iulie ? Va rog raspundeti-mi repede pana nu dau persoanele prezente adminului , pentru calculul intetinerii . Plus ca sunt datoare un raspuns proprietarului . Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 10:45, 23 August 2011
Teoretic se poate anunta oficial presedintele asociatiei de proprietari ,eventuala modificare a numarului de persoane prezente in apartament,in timp util necesar introducerii in evidentele de calcul ale cotelor individuale de intretinere.
Multumesc pentru raspuns , dar nu se creeaza un precedent si situatia se va repeta cu altcineva,altadata sau poate chiar aceeasi persoana ?
Nu este legal dar ce nu se poate intr-o asociaie de proprietari:D,
deci in :
HG 1588/2007 Norme de aplicare a legii 230/2007 .....privind asociatiile prop.
art17) alin1) lit r) spune "com. executiv...stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul n cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita n scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotarrii adunarii generale"
si tinand seama de pervederile legii a statutului si hotararii adunarii generale a asociatiei dvs, privind modul de scoatere si introducere persoaneleor la cheltuilei, ( care nu poate fii diferit de lege zic eu..) si atunci nu este legal sa scoatem retroactiv o persoana de la cheltuilei daca acesta nu a anutat la timp plecarea din apartament . Corect ar fii ca persoana respectiva sa se adreseze in scris com ex. care poate lua o hotarare; sau mai simplu daca dvs comunicati admi-nului nr de pesoane alocate la plata pe luna x, o faceti cu o persoana mai putin fara alte explicatii. :) numai bine
Va multumesc foarte mult pentru raspuns . Eu sunt presedintele si comunic persoanele prezente sau absente - mai ales ca adminul nu locuieste in bloc cu noi si nici nu cunoaste toti proprietarii , dar mi se pare o aberatie sa scoti de la intretinere o persoana care nici macar nu te anunta ca absenteaza decat dupa doua luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura intretinere dubla fata de alti locatari MihaiVlad MihaiVlad Buna ziua. In urma cu 6 saptamani eu si cu familia (3 pesoane fizice) ne-am mutat intr-un apartament cu chirie intr-un bloc in care sunt si diverse firme. ... (vezi toată discuția)
Presedinte ales fara a fi pe ordinea de zi a adunarii generale eugarizn eugarizn Adunarea generala a decurs binisor ( cu mici incidente ) pana la epuizarea punctelor de pe ordinea de zi de la avizier si cea anuntata la inceputul ... (vezi toată discuția)
Scoatere persoana de la intretinere ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Din punct de vedere legal, va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: Sotul meu are diverse delegatii prin tara si lipseste in ... (vezi toată discuția)