avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... vanzare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

vanzare firma

daca o firma este cu datorii si este vaduta , vechii proprietari mai au ceva "treaba"
treaba la modul de a plati ac datorii
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 14:39, 3 Septembrie 2011
Teoretic vanzarea unei firme presupune instrainarea atat a activului cat si a pasivului, respectiv transferarea catre cumparator a dreptului de a incasa creantele firmei cat si a obligatiei de a achita datoriile firmei.

Dar, in situatia in care ulterior cumparatorul nu mai recunoaste datoriile firmei si refuza plata lor, riscati sa fiti acuzat de inselaciune si sa mergeti sa dati declaratii pe la Parchet ( am vazut astfel de cazuri).

Sfatul meu este ca in situatia in care nu reusiti sa achitati datoriile sa solicitati intrarea firmei in insolventa prin reorganizare sau direct in faliment.

av. Bostina
depinde in ce conditii s-a efectuat cesiunea
vanzarea firmei pentru evitarea platii datoriei este caz penal

atentie mare
Daca societatea intra in insolventa si se stabileste ca vechii administratori au cauzat starea de insolventa, acestia pot sa raspunda in conditiile art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Conditii pt a intra in insolventa sau faliment justme8 justme8 buna ziua, in cazul unui srl cu datorii atat la stat cat si la furnizori, se poate intra in insolventa sau faliment? ...si care ar fi conditiile? firma are la ... (vezi toată discuția)
Insolventa carmen-maria carmen-maria Buna seara tuturor, Sunt interesata in privinta insolventei. Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc ... (vezi toată discuția)