Teoretic vanzarea unei firme presupune instrainarea atat a activului cat si a pasivului, respectiv transferarea catre cumparator a dreptului de a incasa creantele firmei cat si a obligatiei de a achita datoriile firmei.
Dar, in situatia in care ulterior cumparatorul nu mai recunoaste datoriile firmei si refuza plata lor, riscati sa fiti acuzat de inselaciune si sa mergeti sa dati declaratii pe la Parchet ( am vazut astfel de cazuri).
Sfatul meu este ca in situatia in care nu reusiti sa achitati datoriile sa solicitati intrarea firmei in insolventa prin reorganizare sau direct in faliment.
Daca societatea intra in insolventa si se stabileste ca vechii administratori au cauzat starea de insolventa, acestia pot sa raspunda in conditiile art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
Faliment
ContSters69698
Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Insolventa
carmen-maria
Buna seara tuturor,
Sunt interesata in privinta insolventei.
Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc ... (vezi toată discuția)