avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit

Pe numele meu este inscrisa deja o proprietate. Bunica mea detine o proprietate la tara si mostenitori sunt tatal si fratele lui. Printr-o conventie fratele tatalui meu s-a retras din cursa pentru proprietatea bunicii. Tatal meu doreste sa faca actul de sucesiune dar ar dori sa ma treaca direct pe mine ca proprietar. Ce inseamna aceasta atunci cand se va face impozitarea? Ce se intampla daca sunt numita mostenitoarea unei proprietati...
Cel mai recent răspuns: AneMariDorina , utilizator 14:39, 25 August 2011
Hm!! ... exista o "cursa" pentru obtinerea unei mosteniri?!?! ... ma intreb ce presupune aceasta cursa ?!?;) ... parca m-as inscrie si eu :happy:

Gata! ... lasand gluma la o parte, ar trebui sa specificati daca bunica este decedata... daca bunica nu a decedat, tatal dvs. nu poate face nici un act de succesiune, fratele tatalui nu se poate "retrage din cursa pentru proprietatea bunicii" !!!!

Daca bunica este decedata, atunci:
-"retragerea din cursa mostenirii" inteleg ca inseamna renuntarea la succesiune pe baza unei declaratii date in fata notarului;
- ramane tatal dvs.unicul mostenitor;
- dupa efectuarea succesiunii, tatal dvs. va poate vinde proprietatea respectiva;
- prin dobandirea proprietatii de catre dvs. se considera ca aveti o a-2-a proprietate si se va impozita corespunzator.

Da. Bunica mea a decedat. Da. Fratele tatalui meu a renuntat printr-o hotarare de comun acord cu tatal meu. Tatal meu doreste sa faca sucesiunea direct pe numele meu.
Asteptam sa primesc acest raspuns in legatura cu impozitarea.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema tatăl ... Bibi60 Bibi60 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Tatăl meu care este decedat a avut un frate, care si el este decedat.Mama celor 2 frati( si ea ... (vezi toată discuția)
Mostenire AdrianaEnescu AdrianaEnescu Cum ma sfatuiti sa procedez cu nepotul sa renunte la averea bunicii din partea tatalui decedat? (vezi toată discuția)