Doresc sa stiu si eu daca am in folosinta un teren cu titlu gratuit pe o perioada cat exista constructie pe el, eu fiind proprietarul constructiei, se plateste impozit si pe teren sau doar pe constructie.
impozitul se plateste de catre proprietarul terenului, dar avand in vedere dreptul de superficie cred ca se schimba situatia.
Daca persoana fizica, titularul dreptului de proprietate al terenului, nu se mai poate bucura de folosinta acestei suprafete de teren si, nu mai poate obtine fructe din exploatarea acesteia, este evident ca nici nu poate fi impusa la plata de taxe si impozite cu privire la aceasta suprafata de teren.
se plateste impozit pe teren de detinatorul terenului cu titlu gratuit ,corespunzator impozitului ce se cuvenea a fi platit de proprietar.impozitul pe constructie se plateste de detinatorul - proprietar - al constructiei.
Superficie
CIPRIANVASILACHE
Buna ziua!
Am cumparat o casa de locuit cu o curte de 965 m2.Casa este proprietate iar terenul este cu superficie,drepturi care mi s-au transferat de la ... (vezi toată discuția)