avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CFP
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CFP

Daca sunt in concediu fara plata (nu cunosc pe ce perioada deoarece patronul m-a trecut de la sine putere in CFP si cand am aflat am renuntat sa mai merg la serviciu) ,pentru a ma reintoarce la munca trebuie sa primesc o decizie din partea firmei pentru incetare CFP si reincepere activitate ? Cum pot sa stiu ca a incetat CFP si nu sunt pontat nemotivat ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:26, 23 August 2011
Angajatii pot fi trimisi in concediu fara plata doar daca firma isi intrerupe temporar activitatea. Daca firma nu isi intrerupe activitatea, singura varianta de a-si trimite angajati in concediu fara plata este de a semna un acord cu acestia.
Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Mergeti la societatea la care lucrati si interesati-va daca a expirat perioada de concediu fara plata.De regula perioada de concediu fara plata este de 15 zile.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
vasilescu costel, utilizator
Faceti o sesizare si la ITM sa verifice daca angajatorul a procedat legal cand v-a trecut in CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata mihaela_20o7 mihaela_20o7 durata legala a concediului fara plata,dat de angajator.Angajatu nesolicitand concediu fara plata.care sunt conditiile pe care trebuie sa le respecte ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului angelica82 angelica82 Buna seara, De la 01-12-2012 lucrez la o firma, cu contract determinat pe o perioada de 12 luni. In luna februarie am semant,la cererea angajatorului, o ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ilegal Rentzu Rentzu Buna ziua ,am urmatoarea problema : incepand din data de 10 februarie 2011 sotia mea lucreaza la o societate comerciala. Contractul de munca i s-a intocmit ... (vezi toată discuția)