avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare decizie de concediere

Ce pot face daca angajatul refuza sa primeasca si sa semneze de luare la cunostinta pe decizia de concediere si nici prin posta nu vrea sa o primeasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 24 August 2011
Nu mai trebuie sa faceti nimic, fiindca din punctul meu de vedere ati incercat deja ambele moduri de comunicare, personal - verbal plus prin posta. Aveti dovada ca refuza de primire, o pastrati la dosarul de personal, arhiva, etc.
Si daca ma contesta in instanta ca nu am respectat termenele de comunicare?
In instanta trebuie doar sa dovediti ca i-ati comunicat decizia de concediere , faptul ca refuza s-o primeasca este in avantajul dvs.

Numai in cazul concedierii disciplinare legea prevede un termen pentru comunicare , necomunicarea in termen nu duce la nulitatea deciziei de concediere.
Este vorba de concediere disciplinara, pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciiu.
Ce fac in cazul acesta?
Ii mai comunicati inca o data decizia de concediere si daca si aceasta nu este primita , atunci nu mai faceti nimic ... c.i.m. este incetat la data stabilita prin decizie, dvs v-ati indeplinit obligatia de a-i comunica decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare c.i.m. - art.55 lit.(b) codul muncii. nimar nimar Buna ziua, In cursul anului 2010 agajatorul X emite o Decizie de incetare a C.I.M.-ului salariatului Y in temeiul art.55 lit.b Codul Munii - [b][i]cu ... (vezi toată discuția)
Contestare cercetara disciplinara - conditii Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. As dori sa va intreb in ce conditii se poate contesta decizia unui raport intocmit pentru cercetare disciplinara, de catre angajatul subiect al ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara ContSters159916 ContSters159916 una seara.Sunt responsabil cu resurse umane.Am facut o decizie de concediere disciplinara si am gresit articolele in legatura cu termenul de contestare sio ... (vezi toată discuția)