avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea unui angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea unui angajat

Buna ziua,
Am aflat ca un angajat al meu desfasoara o activitate identica cu cea a unitatii in care este incadrat cu contract de munca. Comenzile le vin pe adresa de email al companiei( o adresa facuta pentru fiecare angajat pe resortul lui) si nu le opereaza pentru firma ci pentru el personal. Dovezile le am doar confirmate telefonic de la firmele unde a prestat servicii si le-a dat factura pe firma lui. El de cateva zile nici nu mai apare la servici, dar foloseste bunurile firmei, telefon, masina, email etc.
Am eu dreptul sa-l citesc emailurile fiind partonul firmei ?
Care ar fii solutiile pentru al putea concedia si trage la raspundere ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 26 August 2011
mailurile sunt legate cu firma, o comanda, o cerere, unul legat de o plata.
Nu avem R.I.
Dar el nu a mai trecut pe la servici de doua saptamani, a intrat doar cateva ore intr-o zi saptamana trecuta si a trimis in aceasta perioda trei mailuri. Lipseste repetat cate 3 zile consecutiv de doua saptamani pe langa cele scrise mai sus.
Ce fac ? Cum pot sa-l dau afara ?
Cum o platesc ?

Daca nu aveti R.I. este cam greu sa-l dati afara pentru absente nemotivate ... intrucat in Regulamentul Intern se prevad abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile....
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc penru raspuns, vad ca nu prea am de ales, nu am cum sa scap de el.
Dar nici nu pot sa stau neputincios sa ma uit cum el ne lucreaza pe spate ? Tot trebuie sa existe o cale ? Cu o santiune simpla nu rezolv nimic.
Inseamna ca doar CIM este de care pot sa ma folosesc, ca incalcarea obligatiilor salariatului ?

De ce am afirmat ca este greu in lipsa R.I. ? ... pentru ca, sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Va puteti folosi de c.i.m. pentru incalcarea obligatiilor ce-i revin ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Amendat de o comisie din minister florintone florintone daca in codul muncii se spune ca amenzile sint interzise si ca santiunile disciplinare se dau de catre angajator,cum se poate sa ma amendeze o comisie din ... (vezi toată discuția)