avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt identitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt identitate

Ma numesc ionut c n, sunt din pitesti, arges, si, tocmai am aflat ca cineva s-a folosit de identitatea mea in vederea obtinerii unui credit bancar de 2000 euro acum un an si jumatate. am cerut o copie de la institutia nebancara de la care s-a efectuat tranzactia si am observat ca toate actele care au fost folosite au fost falsificate, si pe deasupra mai si scria pe copia de pe buletin, si pe fisa fiscala "conform cu originalul".
In contractul bancar scrie ca as fi angajat pe post de conducator auto, iar eu la vremea aceea nu aveam permis, la data la care s-a efectuat creditul nu eram angajat la nici o firma, iar buletinul era acelasi cu originalul mai putin adresa unde locuiesc, fapt pt care de abia acum am aflat de acest credit, cand mi s-a facut poprire pe cont.
Am fost la poloitie, am facut plangere saptamana trecuta, astazi am fost chemat pt declaratii si mi s-a spus ca imi pot da ceva la mana (nu imi mai aduc aminte cum se numea..dar continea cuvantul "penal") sa ma pot duce la tribunal sa mi se anuleze poprirea pe salariu.
Intrebarea mea este...sa astept dupa politist sa imi dea acea foaie..rezolv ceva? sau sa ma indrept catre un avocat...ca m-as incadra si in termenul de 15 zile pt contestatie? ma gandesc ca as scapa si muuuult mai ieftin daca as astepta dupa politist, care mi-a spus ca cel tarziu saptamana viitoare imi rezolva situatia cu poprirea pe salariu..dar mi-e ca mai sunt si alte ascunzisuri si nu rezolv mai nimic
O a doua intrebare ar fi....am citit si am auzit mai multe cazuri, mi-e sa nu fie doar varful iceberg-ului, cum aflu mai simplu si mai rapid daca s-a folosit de identitatea mea si in alte scopuri? creare de firme...alte imprumuturi...internetul e plin de astfel de cazuri...daca ma consoleaza ceva..e ca este doar de 2000 euro...iar poprirea e de 17500 cudobanda si penalizari..
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...putin mai repede ca mi-e ca nu ma mai incadrez cu contestatia
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 20:30, 24 August 2011
Se practica falsul la institutiile financiare nebancare. Cunosc caz si in Constanta. In general sumele ce au facut obiectul unor astfel de contracte sunt de maxim 5000 Euro. Operatorii de credite ale acestor IFN-uri cunosc faptul ca actele sunt falsificate, motiv pentru care isi iau comision din imprumuturile respective.
Referitor la hartia de care amintiti (cea asteptata de la politie) este dovada plangerii dvs. penale pentru falsul respectiv. Chiar si la avocat daca mergeti, veti avea nevoie de aceasta hartie. Oricum avocatul trebuie se demareze intampinarea (contestarea executarii) pentru a stopa procedura legala de executare prin proprire pe salariu.
Procurolul va da rezolutie pt inceperea urmaririi penale. Asadar, se va deschide proces penal. Acest document o sa va fie comunicat...sper in timp util. Pana atunci puteti concepe si dvs. contestatia la executare. Exact asa se cheama, si o depuneti la instanta prin care vi s-a facut acesta comunicare. Trebuie sa aveti in vedere, pt contestatie, sa descrieti exact situatia, precum sa anexati in copie toate documentele sustinatoare acestei contestatii (ca nu aveati carnet la acea data, faptul ca vi s-a furat identitatea, etc). Cererea tr timbrata si platita taxa de timbru. Nu va speriati, nu sunt valori mari. Ceretii ajutorul biroului juridic de pe langa primaria unde locuiti, sau asa cum vi s-a recomandat, sunt avocati care doar intocmesc aceste cereri, iar taxa acestora este mult mai mica. Va fi un singur termen de judecata. Este bine sa insistati pe langa Politie, ca sa obtineti totusi si inceperea urmariri penale, deaorece, asa cum s-a mai spus, in acesta situatie se va ridica poprirea de catre judecator. Avand in vedere situatia dvs, nu se aplica "penalul opreste civilul".... nu dvs. sunteti in culpa, in speta judecatorul va declara cererea de executare silita prin poprire nula.
Erata: din eroare, am sustinut ca tr sa timbrati si sa plati taza de timbru. Nu. Intampinarea nu se timbreaza. Scuze! In concluzie, depuneti decat contestatia la executare, cu toate dovezile anexate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate: un coleg a făcut mai multe credite pe numele meu la ifn-uri doar cu o copie de buletin. am făcut plângere penală, dar deja sunt executat silit. ce pot face? Ovidiubistrita Ovidiubistrita În speranța că îmi veți răspunde va scriu și eu problema mea. In 2017 fara să știu un coleg de munca cu o copie de a mea de buletin a reușit să ... (vezi toată discuția)
Credit pe numele meu Flaviasuciu Flaviasuciu Buna ziua, Am facut un împrumut de la Provident. Am achitat intreaga datorie. Dupa aprox un an imi vine oprire pe salariu si sunt sata in tribunal pt ca as ... (vezi toată discuția)
Buna seara !! in 2017 am avut buletinul pierdut si cineva mi ... valentin60rot valentin60rot Buna seara !! In 2017 am avut buletinul pierdut si cineva mi a facut 7 credite la diverse IFN uri. S a deschis un dosar penal, iar in tot acest timp eu am avut ... (vezi toată discuția)