mariussorin a scris:
Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in legatura cu ceva legat de activitatea lui?
In practica Tribunalului Bucuresti sectia conflicte de munca a fost "sanctionat" angajatorul care nu a intocmit fisa de post salariatului, ulterior sanctionandu-l pe acesta pentru neindeplinirea sarcinilor si atributiilor de serviciu. Daca nu sunt specificate sarcinile si atributiile de serviciu in fisa postului nu poti fi tras la raspundere decat general nu particular. Fisa postului particularizeaza ce ai de indeplinit la serviciu, ce performante trebuie sa ai si asa mai departe.
In general sigur poti si tras la raspundere ca nu ai facut nu stiu ce lucru general dar fara o fisa a postului nu poti fi sanctionat asa cum vrea patronul.
La nivelul Mun. Bucuresti exista multe societati comerciale (chiar cu pretentii de firme mari) pe care le cunosc si nu au fise de post..Eu ca si consilier juridic mereu am indemnat angajatorii sa intocmeasca fise de post dar acestia refuza intocmirea lor pe motiv ca nu se cere la camera de munca...practica ne omoara...cel putin la nivelul Bucurestiului...