avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Institutii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Institutii publice

Exista situatii in care o institutie publica are dreptul de a refuza inregistrarea unei cereri?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:33, 29 August 2011
Denuntul:

Poate fi facut de catre orice persoana fizica sau juridica care are cunostinta despre savrsirea unei fapte de coruptie si care nu este implicata n nici un fel;

[...]

Atentie!!!

Sesizarile anonime sunt luate n considerare ( daca prezinta indicii clare ce pot face obiectul autosesizarii organelor de urmarire penala).

preluat de aici: [ link extern ]

prin urmare, cred ca pot fi inregistrate ca atare (in conditiile de la denunt) si apoi clasate
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
elena138, utilizator
Am citit legi, hotarari si articole pe net si nu am gasit nimic, care sa specifice clar dreptul de a refuza inregistrarea unei cereri.
singura discutie este cu anonimele, restul se inregistreaza fara discutii.
nici o institutie nu poate refuza inregistrarea unei petitii,sesizari,etc.
...dar asta e valabil in teorie, in practica insa se intampla zi de zi si foarte des. una din institutiile statului care refuza cel mai frecvent inregistrarea petitiilor ( mai mult sau mai putin transparent ) este politia romana. mergeti cu o plangere la politie si veti vedea ce se intampla.

fie esti chemat maine, fie ti se spune sa o lasi acolo dar fara numar, fie ti se spune ca trebuie luat numar din alta parte... multe blablauri ca sa nu se inregistreze intreaga criminalitate, ca sa dam bine la bruxeles.

insa pet6itia se poate trimite prin posta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcare neregulamentara ... Lumyna Lumyna Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcarea neregulamentara continua pe trotuar a unui autoturism si am trimis-o de pe adresa mea de email pe adresa ... (vezi toată discuția)
Anonima adelaidam adelaidam Exista posibilitatea, ca in minunata noastra tara, diferite organisme, sa efectueze "anchete" care au la baza "denunturi" anonime. Scrisori nesemnate, sau ... (vezi toată discuția)