avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna ziua,
Am lucrat la o firma doi ani si jumatate cu 8 ore pe zi ,apoi mi-am dat demisia si am plecat la alta firma, insa aici nu merge treaba si patronii vor sa inchida.Precizez ca aici am contract de 2 ore pe zi.Pot beneficia de somaj in cazul in care imi vor incheia ei contractul de munca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alenuta , utilizator 15:27, 25 August 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.

2. Cele 12 luni trebui es fie cu 8 ore pe zi asa ca adeverinta tip pentru somaj, cu cele 12 luni, o luati de la celalalt angajator.
Deci chiar daca aici am contract de 2 ore pe zi pot beneficia de somaj tinad cont ca am lucrat la cealalta firma cu 8 ore pe zi?
Asta in conditiile in care cei de la firma la care lucrez imi vor incheia contractul de munca.
1. Pai, ce faceti, puneti, din nou, aceeasi intrebare?
2. Din ultimele 24 de luni alegeti 12 luni lucrate cu 8 ore pe care angajatorul le trece in adeverinta tip pentru somaj.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj Ianuaria Ianuaria Buna ziua, Am lucrat la o firma din 26.01.2012 pana la 31.07.2014,cand am incetat activitatea conform art. 55 lit. b din CM. Mentionez ca am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Pentru somaj, am nevoie de adeverinta de la fostul loc de munca? marysa marysa Buna ziua, Am fost angajata in septembrie anul trecut la o firma, timp de o luna de zile am fost cu norma intreaga, iar incepand din octombrie, \"am fost pusi ... (vezi toată discuția)
Somaj/zile nelucratoare/4 ore Alexandrazim Alexandrazim Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie.Am fost angajata de 10 ani la o firma cu norma intreaga 8/zi.Contractul de munca s-a incheiat intr-o zi de ... (vezi toată discuția)