avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz conform art 79. alin. 8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz conform art 79. alin. 8

Buna ziua. Lucrez la o patiserie, si as dori sa-mi depun demisia fara preaviz pentru a pleca cat mai repede de acolo. Deja sunt in perioada de preaviz (20 zile) si mai trebuie sa stau pana la mijlocul lui septembrie. In contractul individual de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi, 40 ore pe saptamana, insa in realitate eu lucrez 12 ore pe zi (defapt noaptea, una da, una nu). In contract scrie ca salariul brut este 670 lei, iar eu iau in mana 650 lei. Sunt acestea motive suficiente pentru a demisiona fara preaviz? Imi voi recupera banii pentru care am lucrat pana atunci? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 24 August 2011
1. demisia fara preaviz este reglementata de art.81 alin.8 C.mun., republicat.

2. la un salariul brut de 670 lei ii corespunde un net de 510 lei, iar dvs luati in mana 650 lei ... despre ce bani vorbiti?

3. Cum sunteti in perioada de preaviz, dar doriti sa va dati demisia fara preaviz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire preaviz cosminbarlad cosminbarlad Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa gasesc ajutor aici. Eu lucrez in serviciul de paza, adica am si ture de zi si ture de noapte, de week-end-uri nu mai ... (vezi toată discuția)
Demisie laidbacklucian laidbacklucian Buna ziua, :D Am nevoie de putin ajutor, sper sa il gasesc aici... B-) Trebuie mentionat ca e primul job in Romania, asa ca nu cunosc deloc legislatia ... (vezi toată discuția)
Demisia fără preaviz Johny Ionutz Johny Ionutz Eu lucrez la o primărie și sunt angajat pe post de guard , lucrez o săptămână de la 6 la 18 si una de la 18la 6 plus ca sâmbătă și duminică lucrez ... (vezi toată discuția)