avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Amenda pierdere CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Amenda pierdere CI

Buna seara,

Mi-am pierdut cartea de identitate.
Cei de la evidenta populatiei Sibiu, solicita plata unei amenzi intre 40 si 80 de RONI.
Va rog sa-mi spuneti daca este legala (in baza a ce lege) si in functie de ce se stabileste valoarea acestei amenzi.

Va multumesc!
Legea 290/2005 pt aprobarea Oug 97/2005, privind evidenta, domiciliul resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani

Art. 18. - (1) Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor elibereaza o noua carte de identitate in urmatoarele cazuri:

g) in cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate;

(2) In termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situatiile prevazute la alin. (1) lit. b)-k), titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat sa solicite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate

Art. 42. - Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza

b) nerespectarea dispozitiilor art. 14 alin. (1), art. 17 alin. (1), art.) 18 alin. (2si (3), art. 38 si 39, cu amenda de la 40 lei (RON) la 80 lei (RON);

Art. 43. - Constatarea contraventiilor prevazute la art. 42 si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoane imputernicite din cadrul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor si de catre politisti.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea in continuare a numelui de casatorie ! GHIGU GHIGU In urma divortului s-a hotarat ca fosta sotie sa revina la numele purtat anterior.Numai ca refuza sa faca acest lucru desi au trecut de mult cele 15 zile in ... (vezi toată discuția)
Buletin facut tarziu bogdanirimia bogdanirimia buna ziua! as vrea sa stiu daca mi se va da amenda din cauza ca nu mi-am facut cartea de identitate la timp.eu am intarziat 2 ani deoarece am fost plecata din ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat stirbu67 stirbu67 Biroul de evidenta are obligatia legala de a verifica valabilitatea buletinelor? Daca da, care este santiunea in cazul nerespectarii acestei obligatii (vezi toată discuția)