avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare inaintea deschiderii pocedurii succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare inaintea deschiderii pocedurii succesorale

Daca in urma defunctului raman 2 mostenitori (sotia si copilul acestuia) se poate vinde sa zicem o casa sau un teren fara a face succesiunea daca ambii mostenitori sund de acord? Cum se poate face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:55, 31 August 2011
Marrian a scris:

ellaw a scris:

..............................
S-apoi, parca are iz penal (cu accente de evaziune fiscala) un scenariu in care partile incheie promisiunea sub semnatura privata, urmand ca pentru o asa-zisa nerespectare a conditiilor promisiunii, instanta sa pronunte direct o hotarare care sa tina loc de act autentic… Unde-s taxele succesiunii (vorbesc despre impozitul pentru cei decedati de mai multe de doi ani), unde-i impozitul pe tranzactia imobiliara (platit la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica) ?

Acuma daca bagam si alte date in speta da putem sa il bagam si la puscarie pentru ca au incheiat un antecontract si asta ca nu s-au dus la un mai intai la un notar.
De ce mai exista acte sub semnatura privata atunci? Mi se pare chiar exagerat. Nu a zis nimeni ca nu o sa mearga si la notar iar in speta nu se punea problema unui testament ascuns sau alti succesibili sau mai stiu eu ce. Pur si simplu unicul copil al mostenitorului vrea sa vanda un bun iar mama lui este de acord. Dupa ce incheie antecontractul ia banii pe bunul respectiv mege si la notar, face succesiunea, plateste notarul, plateste taxele (daca este peste 2 ani) si ce mai trebuie (statul nu saraceste niciodata sa fiti siguri).

Asa este. Ai dreptate. Consulta cu mai multi notari. Nu exista niciun motiv de teama. Dpdv fiscal, notarii poate sa te retina parte de bani, daca ati primit pretul intreg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Pot vinde un teren fara succesiune? nane406 nane406 Buna ziua, am mostenit de la antecesorul meu 50% dintr-un teren. Cealalta mostenitoare timp de 5 ani, a refuzat sa facem succesiunea desi a acceptat ... (vezi toată discuția)