avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere paternitate

In anul 2007 am avut relatii intime cu numita xy, din care s-a nascut copilul z, in aprilie 2008.
Am fost anuntat ca era insarcinata, insa situatia fiind complicata, am stat retras si nu m-am implicat.
Nu am locuit impreuna cu numita xy, intrucat era in proces de divort si nu se clarificase situatia. Sotul acesteia a decedat inainte cu cateva luni inainte sa se nasca copilul nostru, motiv pentru care divortul a ramas nefinalizat, numita ramanand cu statusul de vaduva.
La nasterea copilului nu m-am prezentat sa-l recunosc din motive personale, astfel incat pe certificatul de nastere al copilului meu este trecut sotul decedat al numitei xy, intrucat a fost considerat copil conceput in timpul casatoriei (divortul nefiind pronuntat).
As dori sa stiu care este procedura de recunoastere a paternitatii la acest moment, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a-mi recunoaste copilul.
Va multumesc.
Prima data trebuie facuta tagada paternitatii, iar ulterior recunoasterea.

Presupune doua procese diferite.
Am fost la TMB si tagada paternitatii are sanse nule deoarece trebuia facuta in termenul legal de 1 an, copilul avand acum 3 ani si 4 luni. Avocata ne-a explicat ca trebuie inaintat proces de recunoastere a paternitatii la Judecatoria sectorului pe raza careia isi are domiciliul copilul.
Nu puteti deschide proces de recunoasterea paternitatii pana nu se face tagada.

O astfel de actiune, de recunoastere, fara tagada paternitatii, va fi cu siguranta respinsa, motivandu+se prin faptul ca in caz contrar, copilul respectiv aar aparea cu 2 tati ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate - tagada de paternitate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In situatia in care o femeie casatorita concepe un copil cu un alt barbat ( necasatorit ) cum poate tatal copilului sa recunoasca acel copil ? Sa ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)