In anul 2007 am avut relatii intime cu numita xy, din care s-a nascut copilul z, in aprilie 2008.
Am fost anuntat ca era insarcinata, insa situatia fiind complicata, am stat retras si nu m-am implicat.
Nu am locuit impreuna cu numita xy, intrucat era in proces de divort si nu se clarificase situatia. Sotul acesteia a decedat inainte cu cateva luni inainte sa se nasca copilul nostru, motiv pentru care divortul a ramas nefinalizat, numita ramanand cu statusul de vaduva.
La nasterea copilului nu m-am prezentat sa-l recunosc din motive personale, astfel incat pe certificatul de nastere al copilului meu este trecut sotul decedat al numitei xy, intrucat a fost considerat copil conceput in timpul casatoriei (divortul nefiind pronuntat).
As dori sa stiu care este procedura de recunoastere a paternitatii la acest moment, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a-mi recunoaste copilul.
Va multumesc.
Am fost la TMB si tagada paternitatii are sanse nule deoarece trebuia facuta in termenul legal de 1 an, copilul avand acum 3 ani si 4 luni. Avocata ne-a explicat ca trebuie inaintat proces de recunoastere a paternitatii la Judecatoria sectorului pe raza careia isi are domiciliul copilul.
Nu puteti deschide proces de recunoasterea paternitatii pana nu se face tagada.
O astfel de actiune, de recunoastere, fara tagada paternitatii, va fi cu siguranta respinsa, motivandu+se prin faptul ca in caz contrar, copilul respectiv aar aparea cu 2 tati ...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Paternitate
moonshadow
In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat.
Intervine un divort=D>.
Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)