avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare asociat unic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare asociat unic

Buna seara,
Am inteles ca intr un SRL asociatul unic poate sa fie in acelasi timp si angajat.Inrebarea mea este cine semeaza contractul de munca din partea angajatorului , avand in vedere ca nu exista nici o alta persoana cu functii de conducere in cadrul societatii.
Cel mai recent răspuns: lilianatatar , utilizator 07:18, 30 August 2011
Nu mai exista nici o persoana cu functii de conducere ori nu mai exista nici o persoana? Daca aveti pe cineva la resurse umane, prin decizie de asociat unic, o imputerniciti cu semnarea contractelor de munca pe societate. Aveti grija ca nu puteti cumula calitatea de asociat cu cea de administrator numit prin actul constitutiv. Caz in care va trebui sa modificati actul constitutiv, fie numiti pe altcineva, fie renuntati la functia de administrator. In schimb, prin CIM va puteti angaja ca administrator (exista pozitie in COR)
lilianatatar a scris:

Buna seara,
Am inteles ca intr un SRL asociatul unic poate sa fie in acelasi timp si angajat.Inrebarea mea este cine semeaza contractul de munca din partea angajatorului , avand in vedere ca nu exista nici o alta persoana cu functii de conducere in cadrul societatii.

Intr-adevar, legea da posibilitatea ca un asociat unic sa aiba contract individual de munca cu societatea al carei asociat unic este ...din partea angajatorului poate semna chiar asociatul unic ...
Multumesc , ma puteti ajuta si in legatura cu functia pe care il angajez :

in statut este asociat unic si administrator .Pot sa inchei CIM avand functia de administrator?
Da, se poate angaja pe functia de administrator ....
Multumesc ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Administrator si sudor pussycat_ing pussycat_ing Buna ziua!Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti intr-o mica problema:daca la o societate cu raspundere limitata administratorul imputernicit prin act ... (vezi toată discuția)
Administrator si salariat greensea greensea Buna ziua Am convocat salariatii pt alegerea reprezentantilor salariatilor in vederea negocierii CCM. In lista cu prezenta salariatilor la adunare l-am trecut ... (vezi toată discuția)