avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator si sudor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator si sudor

Buna ziua!Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti intr-o mica problema:daca la o societate cu raspundere limitata administratorul imputernicit prin act constitutiv poate fi angajat la aceeasi societate cu CIM in functia de sudor?
Daca se poate va rog sa-mi dati si baza legala.Va multumesc anticipat si va rog daca puteti sa-mi raspundeti cat mai urgent.

Va rog un raspuns!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
pussycat_ing, utilizator
Cel mai recent răspuns: pussycat_ing , utilizator 14:14, 21 August 2009
DA, pentru urmatoarele considerente:
1. In acest caz, functia de administrator numit prin act constitutiv se desfasoara in baza unui mandat primit din partea asociatilor.
2. Incadrarea "sudor" se supune prevederilor legislatiei muncii, in acest sens fiind necesara semnarea unui contract individual de munca. Nu va mirati daca acest CIM va fi semnat de aceeasi persoana, dar cu calitati diferite (de administrator si de angajat).
Va multumesc pentru raspuns si as dori daca se poate sa-mi dati si legea care reglementeaza acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se plateste indemnizatie de administrator roxanaserban roxanaserban Buna ziua As dori si eu sa stiu cand este obligatoriu sa platesti indemnizatia de administrator sau daca calitatea de administrator intr-un SRL trebuie ... (vezi toată discuția)
Administrator de societate somer ADELA STROE ADELA STROE in cadrul unei societati, in statutul acesteia unul din angajati (cu contract de munca pe postul de revizor tehnic) este si administrator de la 01.07.2010 ... (vezi toată discuția)
Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)