avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare garantie garant ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare garantie garant ipotecar

Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva luni cand pleaca din tara. Apartamentul valoreaza 30 de mii de euro acum iar creditul e de 70 de mii. Pentru mine e mai ok daca imi ia banca apartamentul, decat sa platesc eu 70 de mii pt el, dar eu mai am si alte bunuri mult mai valoroase.
In contractul de ipoteca se stipuleaza ca renunt in mod expres la beneficiul de discutiune si divizune. Eu nu sunt codebitor, doar garant ipotecar.
1. Imi executa si alta bunuri?
2. Daca imi vand restul de bunuri, ce sanse am sa mi se anuleze tranzactiile? Mentionez ca le voi vinde inainte de incetarea platilor.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
ContSters194995, utilizator
Doamna, eu sunt intotdeauna relaxat. Mai ales cand discut despre drept.
Garantul ipotecar nu raspunde niciodata personal fata de creditor ci doar cu imobilul ipotecat. Este solidar cu debitorul principal doar in ceea ce priveste obligatia sa, nu si pentru diferenta de creanta care ar ramane de acoperit dupa vanzarea silita a imobilului.
Jocandi Causa a scris:

..... eu sunt intotdeauna relaxat. Mai ales cand discut despre drept.
Garantul ipotecar nu raspunde niciodata personal fata de creditor ci doar cu imobilul ipotecat. Este solidar cu debitorul principal doar in ceea ce priveste obligatia sa.................

:fight: pai nu am stabilit ca nu-i solidar:(

Pai este, pentru ca pot fi executati concomitent, insa nu este pentru intreaga creanta ci pana la valoarea la care se va vinde silit imobilul. :fight:
Pana acum nu am inteles decat ca parererile sunt impartite si nu pot sa risc. Spuneti-mi, daca vand restul de bunuri, exista vreo sansa sa se anuleze tranzactia?
Da, cu siguranta riscul exista.

Alte discuții în legătură

Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)