avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Executare silită Executare garantie garant ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare garantie garant ipotecar

Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva luni cand pleaca din tara. Apartamentul valoreaza 30 de mii de euro acum iar creditul e de 70 de mii. Pentru mine e mai ok daca imi ia banca apartamentul, decat sa platesc eu 70 de mii pt el, dar eu mai am si alte bunuri mult mai valoroase.
In contractul de ipoteca se stipuleaza ca renunt in mod expres la beneficiul de discutiune si divizune. Eu nu sunt codebitor, doar garant ipotecar.
1. Imi executa si alta bunuri?
2. Daca imi vand restul de bunuri, ce sanse am sa mi se anuleze tranzactiile? Mentionez ca le voi vinde inainte de incetarea platilor.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
ContSters194995, utilizator
Si daca, sa zicem, le vand acuma si mai platesc eu un an in loc? Trebuie sa fac ceva sa nu imi pierd proprietatile :).
In locul dumneavoastra as cere o consultatie, contra cost. Mergeti cu actele respective si vi se va spune clar daca riscati sau nu sa platiti cu mai mult decat imobilul pentru increderea acordata debitorului principal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)