avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto vs Adm Financiara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto vs Adm Financiara

Am platit in decembrie 2010 taxa auto in valoare de 2750 ron. Dupa decizia din aprilie 2011 a Curtii Europene de Justitie am decis sa cer rambursarea acestei sume. Am facut cerere la DGFP...binenenteles respinsa dar ciudatenia provine din ultima fraza a adresei primita de la ei :
Prezentul raspuns nu reprezinta un act administrativ in sensul art 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art 1 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.
Ma poate lamuri cineva ce inseamna asta ? Sau ANAF a gasit vreo portita sa nu mai poata fi dati in judecata ?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
Maria - Amelia Ionescu, Mediator
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 23:47, 25 August 2011
Nu cred ca au gasit o portita, din cate stiu si mai ales din practica acel raspuns este el insusi act administrativ in sensul L 554
Nu credeti ca era normal sa scrie " cu drept de contestatie in 30 de zile " ?
Si nu opozabil tertilor ?
Cu toate acestea consider ca poate fi contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte finala raspuns de la anaf cosminpfa cosminpfa Am trimis o intrebare la ANAF folosind formularul de pe site si am primit un raspuns oficial cu semnatura si stampila de la Directia Generala a Finantelor ... (vezi toată discuția)
Amenda judiciara /pfa imcatalin imcatalin Ma numesc Marian si am o amenda judiciara ,in valoare de 550 ron ''Suma de 550 lei pe care o aveţi de plată, pentru care aţi primit somaţia ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto 2012 narcis82 narcis82 Buna ziua, as vrea sa-mi recuperez banii platiti pentru taxa de prima înmatricluare a masinii personale (inmatricluata initial in Spania) in Romania. ... (vezi toată discuția)