avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa primesc in acelasi timp indemnizatia pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa primesc in acelasi timp indemnizatia pentru cresterea copilului si banii pe concediul medical

Trebuie sa nasc in cateva zile si nu mi-am laut nici o zi de concediu medical pentru sarcina si lauzie, as vrea sa stiu daca pot sa il iau dupa ce nasc si daca pot sa iau dupa cele 42 de zile si banii pe concediu medical pana la cele 126 de la societatea unde lucrez si banii pe indemnizatie de la stat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:44, 26 August 2011
Nu puteti benedicia de doua prestatii sociale in acelasi timp. d3ci intii comncediul de maternitate si apoi indemnizatia pentru cresterea copilului
banii pe concediul medical nu reprezinta o prestatie sociala. in mod obligatoriu trebuie sa va luati concediul de lauzie, cele 42 zile. daca doriti sa va luati tot concediul medical, depuneti actele pentru indemnizatie dupa terminarea lui. daca doriti numai concediul medical pentru lauzie, puteti depune actele in ziua 43. nu puteti solicita indemnizatia de crestere copil in timpul concediului medical.
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate nu este o prestatie sociala si este platita de Casa de Asigurari de Sanatate.
2. Conform OUG 111/2010 perioada de concediu de maternitate este perioada asimilata celei de obtinere de venituri profesionale impozabile, care se ia in calcul pentru a beneficia de CCC, asadar nu se poate cumula indemnizatia de concediu de maternitate cu indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului ralucaradulet ralucaradulet Buna, as dori sa stiu de cand o sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului daca eu trebuie sa nasc pe data de 3 octombrie? Vreau sa va mai spun ca ... (vezi toată discuția)
Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)