avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala platitoare de tva
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala platitoare de tva

la o ii platitoare de tva , in reg de incasari si plati cum trec sumele -cu sau fara tva?
ce alte registre se mai tin la o ii platitoare de tva
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:07, 8 Septembrie 2011
In Registrul jurnal de incasari si plati se trec sumele incasate sau platite, cu tot cu TVA.
Registrele care sunt obligatorii in cadrul intreprinderii individuale sunt Registrul inventar si Registrul jurnal de vanzari sau de cumparari.Trebuie sa achizitionati de la Finante si Registrul unic de control.
multumesc frumos
am intrebat la finante si mi-au zis ca din bonurile fiscale si din chitante sa scot tva.si mie mi se pare o aberatie dar nu stiu ce sa fac. au zis sa citesc ordinul 1040.l-am citit si pe undeva pe acolo scrie exclusiv tva.nu stiu cum sa inregistrez
Imi cer scuze acum am observat... Inscrieti sumele fara TVA in R.J.I.P. Daca sunteti platitoare de TVA inscrieti numai baza TVA in acesta.
Aricolul 41 duce la confuzia doamnei de mai sus. Daca s-ar intocmi fara TVA de ce mai era nevoie sa mai mentioneze ca preluarea se face fara TVA?
Raspund tot eu; pt ca in loc sa faca cadrul legal l-au copiat, asa cum stiu ei cel mai bine...

Corect se procedeaza asa:
Conform aceluias Ordin si excluzand prostia de la art. 41; te uiti la cal IV si intelegi clar sa ce completeaza valoarea FARA TVA (alin 4)

Cu TVA-ul ce se intampla? ei bine acolo se va intocmi un Jurnal de cumparari respectiv Jurnal de Vanzari lunar sau la 3 luni (in functie de cum ai optat). La finele lunii pe baza celor 2 jurnale determini TVA-ul

Pe baza sumelor din Registurl de Incasari si plati determini impozitul de venit anual

Daca ai un volum redus de activitate le poti face manual, daca nu exista aplicatii care te vor ajuta (detalii pe mesageria privata pt a nu face reclama gratuita)

Mult succes!
cos55ap a scris:
Cu TVA-ul ce se intampla? ei bine acolo se va intocmi un Jurnal de cumparari respectiv Jurnal de Vanzari lunar sau la 3 luni (in functie de cum ai optat).

Cred ca ati vrut sa scrieti Decontul de TVA. Acesta se intocmeste lunar sau trimestrial, in functie de optiune. Jurnalul de cumparari sau de vanzari se intocmeste lunar.

Alte discuții în legătură

Pfa registre electronice bucur_adriana bucur_adriana daca am un pfa, pot sa tin registrele de vanzare, cumparare, incasari si plati electronic? trebuie sa instiintez la finante ....sau care e procedura ? va ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal incasari plari si registru jurnal felisana felisana Buna ziua! Referitor la inregistrarea RJIP si registru inventar la organul fiscal teritorial, imi puteti spune si mie exact cam ce compartiment se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Venitul brut include tva? tmarius1 tmarius1 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Am inteles ca OUG 125 prevede ca in cazul ca depasesc un venit anual brut de 100.000 euro, sunt ... (vezi toată discuția)