avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala platitoare de tva
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala platitoare de tva

la o ii platitoare de tva , in reg de incasari si plati cum trec sumele -cu sau fara tva?
ce alte registre se mai tin la o ii platitoare de tva
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:07, 8 Septembrie 2011
buna seara. sa inteleg ca daca am un program de contabilitate in partida simpla, am voie sa listez acest RJIP fara sa-l mai scriu manual?
Buna seara,

In conditiile conducerii evidentei contabile in partida simpla cu ajutorul tehnicii de calcul, R.I.J.P. parafat si inregistrat la organul fiscal teritorial se va completa lunar, prin preluarea totalului sumelor din R.I.J.P. obtinut cu ajutorul tehnicii de calcul.
am intrebat la finante si mi s-a spus ca acest registru trebuie completat de mana
Buna dimineata!

@tiganilaalina

Ordinul MFP nr. 1.040 din 8 iulie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea evidenţei contabile în partidă simplă de către persoanele fizice care au calitatea de contribuabil în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu privire la Registrul-jurnal de incasari si plati, prevede:
Operatiunile inregistrate in Registrul-jurnal de incasari si plati se totalizeaza anual.
Registrul-jurnal de incasari si plati se numeroteaza si se snuruieste. Numerotarea filelor se va face in ordine crescatoare, iar dupa completarea integrala se deschide un nou registru inregistrat si parafat, care va fi numerotat in ordine crescatoare.
Acest registru se parafeaza de catre organul fiscal teritorial la inceperea si la incetarea activitatii.
In conditiile conducerii evidentei contabile in partida simpla cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operatiune economico-financiara se va inregistra in ordine cronologica, in functie de data de intocmire sau de data de intrare a documentelor. In aceasta situatie Registrul-jurnal de incasari si plati se editeaza lunar, iar paginile vor fi numerotate pe masura editarii lor.
Registrul-jurnal de incasari si plati, parafat si inregistrat la organul fiscal teritorial, va fi completat lunar, prin preluarea totalului sumelor din Registrul-jurnal de incasari si plati obtinut cu ajutorul tehnicii de calcul.
Se arhiveaza impreuna cu documentele justificative care au stat la baza intocmirii lui.

Informatia pe care v-am dat-o si in prima pagina este corecta. Acum v-am citat din Normele care prevad completarea R.J.I.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa registre electronice bucur_adriana bucur_adriana daca am un pfa, pot sa tin registrele de vanzare, cumparare, incasari si plati electronic? trebuie sa instiintez la finante ....sau care e procedura ? va ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal incasari plari si registru jurnal felisana felisana Buna ziua! Referitor la inregistrarea RJIP si registru inventar la organul fiscal teritorial, imi puteti spune si mie exact cam ce compartiment se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Venitul brut include tva? tmarius1 tmarius1 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Am inteles ca OUG 125 prevede ca in cazul ca depasesc un venit anual brut de 100.000 euro, sunt ... (vezi toată discuția)