avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act donatie

Buna ziua. As dori sa stiu daca :
sotul poate face act de donatie sotiei, privind totalitatea bunurilor propri si cele comune si daca se poate face si prin avocat. Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 09:38, 26 August 2011
Doar a bunurilor proprii ale sotului donator si care devin astfel bunuri proprii ale sotului donatar.
Donatiile intre soti sunt revocabile.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Raspunsul este NU.
Donatia intre soti nu este permisa.
Donatia intre soti este permisa si poate avea ca obiect numai bunurile proprii ale sotului donator,cu exceptia situatiei in care s-a prevazut expres intrarea acestor bunuri in comunitatea de bunuri ale sotilor.
Donatia este revocabila si este atacabila de mostenitorii rezervatari (descendentii de orice grad si parintii) in urma decesului sotului donator.
Actul de donatie se incheie la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie sau transfer de proprietate Andrastef Andrastef Va rog sa-mi spuneti ce tip de act de donatie se poate face(sau alt act) in urmatorul caz: Sunt casatorita, am 2 copii si o casa in proprietate personala ... (vezi toată discuția)
Schimb casa cu apartament G.V. G.V. Buna, avem o casa la tara finalizata acum si vrem sa schimbam cu un apartament de 2 camere.Daca la documentatia de autorizare este evaluat casa cu suma de ... (vezi toată discuția)
Donatie atacabila caligula69 caligula69 Acum 2 ani am incheiat un contract de donatie cu varul meu, prin care acesta mi-a donat un teren pe care el il avea in proprietate prin mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)