avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare masina firma catre pers fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare masina firma catre pers fizica

Doresc sa trec masina firmei mamei mele pe numele meu, singura problema care ar putea fi este ca suntem platitori de TVA si mama considera ca daca vinde masina sub 500 de euro ii va cauza probleme. Masina este achitata complet, din anul 2009. achizitionata din 2006.
Intrebarea este : poate avea probleme la firma datorita unui astfel de contract de vanzare cumparare cu o suma foarte mica? am observat ca la firmele mari se dau masini catre angajati si la 100-300euro. este vreo problema de ordin legal?
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
amimitrea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:49, 27 August 2011
Daca se ajunge la insolventa / lichidare poate fi o problema, poate fi anulata vanzarea, altfel nu sunt probleme daca masina este amortizata integral.
Fiind vanzare catre afini, un eventual control ar putea reconsidera vanzarea intregind suma pana la pretul pietii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu vanzarea unui mijloc fix neamortizat integral, daca la vanzare trebuie sa vina un evaluator sa-l ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism pe cabinet medical dupa amortizare completa tiberiu60 tiberiu60 Am achizitionat un autoturism pe cabinet medical individual in leasing. Leasingul s-a terminat Amortizarea completa a mijlocului fix s-a incheiat Pot vinde ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijl.fixe sub valoarea irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am urmatorul caz: am avut pe firma o masina la valoarea de 20000 lei, masina care nu era amortizata integral. Am vandut masina la o valoare mai ... (vezi toată discuția)