avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in temeiul art 65 din Legea 53/2003
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in temeiul art 65 din Legea 53/2003

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea dilema: in data de 17/08/2011 primesc un act aditional de prelungire a contractului de munca pe o perioada determinata de 12 luni la societatea la care sunt angajat iar la data de 24/08/2011 primesc o decizie prin care mi se aduce la cunostinta ca postul meu(Director sucursala) se desfiinteaza si ca ma aflu in preaviz de 20 zile.Mentionez ca societatea se afla in insolventa, ca actul aditional este semnat de intreaga conducere si de adm judiciar iar decizia de concediere este semnata numai de administratorul judiciar.Nu pot sa inteleg cum s-a schimbat opinia conducerii in cateva zile, mai ales ca sucursala functioneaza(exista salariati,utilaje,activitate).In decizie mi se comunica faptul ca nu exista alte posturi disponibile si nici posibilitatea unor masuri de combatere a somajului.Oare voi primi acel salariu compensatoriu? As dori sa depun o contestatie, va rog sa-mi spuneti daca exista o sansa de castig; am trecut in cateva zile de la bucurie la agonie, oare angajatorul se poate juca asa de usor cu sentimentele oamenilor?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 31 August 2011
1. Salariu compensator il veti primi numai daca acesta este prevazut in ccm aplicabil angajatorului , in c.i.m. sau in R.I. al angajatorului.

2. Contestarea deciziei de concediere se face in termen de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de aceasta ... aceasta se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.
va rog sa-mi spuneti ce documentatie este necesara pentru contestatie.
multumesc
1. Actiunea in instanta
2. copie de pe decizia de concediere ...

Model de actiune :

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul/a, ………………, domiciliat/a in Bucuresti, ............................................. sector …, in calitate de salariat, formulez:

CONTESTATIE

impotriva deciziei nr. …. din …….. de incetare a contractului individual de munca emisa de …. cu sediul in Bucuresti, ….. , nr. ……, sector ….. , inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J../……/……., cod unic de inregistrare ….., reprezentata prin ..……, in calitate de angajator pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa dispuneti :
1. anularea decizie nr. … din …… si sa dispuneti obligarea paratei la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat, daca as fi continuat sa execut contractul individual de munca;
2. sa repuneti partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere, dispunand reintegrarea subsemnatei in cadrul societatii-parate pe postul si functia detinuta anterior.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati parata sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

Motivele cererii mele sunt urmatoarele:

In fapt, am fost angajata in baza contractului individual de munca nr……….., pe durata nedeterminata.
Prin deciziei nr……./……. s-a dispus incetarea activiat?ii incepand cu data de …… in temeiul art 65(1) din Legea nr.53/2003- Codul Muncii.

Decizia de concediere nr. ……. este nelegala si netemeinica.
......

Avand in vedere cele de mai sus va solicit, sa admiteti actiunea asa cum a fost formulata, cu obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces .

In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe:
- acte;
- martori;
- interogatoriul paratei.

Depun prezenta actiune si copii dupa acte in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicat paratei.

data : Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI ...................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim ContSters147374 ContSters147374 In urma unui concediu medical,societate mi-a dat o decizie de incet CIM cu o data in care eram in conc. med, insotita de un referat, un convocator, si un ... (vezi toată discuția)
Dosar ptr contestare decizie tudfamily tudfamily Buna ziua, Doresc sa depun un dosar ptr contestarea deciziei de cercetare disciplinara. Am fost la judecatorie sector 4 Bucuresti si mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de suspendare cim tomamirela tomamirela Buna ziua, exista un model de contestatie a deciziei de suspendare a CIM, sau ma puteti indruma cu continutul acestei contestatii? Temenul de depunere se ... (vezi toată discuția)