1. Actiunea in instanta
2. copie de pe decizia de concediere ...
Model de actiune :
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul/a, ………………, domiciliat/a in Bucuresti, ............................................. sector …, in calitate de salariat, formulez:
CONTESTATIE
impotriva deciziei nr. …. din …….. de incetare a contractului individual de munca emisa de …. cu sediul in Bucuresti, ….. , nr. ……, sector ….. , inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J../……/……., cod unic de inregistrare ….., reprezentata prin ..……, in calitate de angajator pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa dispuneti :
1. anularea decizie nr. … din …… si sa dispuneti obligarea paratei la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat, daca as fi continuat sa execut contractul individual de munca;
2. sa repuneti partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere, dispunand reintegrarea subsemnatei in cadrul societatii-parate pe postul si functia detinuta anterior.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati parata sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.
Motivele cererii mele sunt urmatoarele:
In fapt, am fost angajata in baza contractului individual de munca nr……….., pe durata nedeterminata.
Prin deciziei nr……./……. s-a dispus incetarea activiat?ii incepand cu data de …… in temeiul art 65(1) din Legea nr.53/2003- Codul Muncii.
Decizia de concediere nr. ……. este nelegala si netemeinica.
......
Avand in vedere cele de mai sus va solicit, sa admiteti actiunea asa cum a fost formulata, cu obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces .
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe:
- acte;
- martori;
- interogatoriul paratei.
Depun prezenta actiune si copii dupa acte in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicat paratei.
data : Semnatura
DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI ...................