avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua am un copil in etate de 17ani dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat niciodata de copil.Eu sunt casatorita in Portugalia si vreau sami iau copilul aici nu se poate fara procura de la tata.Am mers si am deschis proces pentru incredintare minor eu locuind in Portugalia am platit avocat sa ma reprezinte pe mine. procesul avind loc in jud Tulcea .A decurs totul normal sa facut ancheta sociala si la domicilul mamei mele ca acolo locuieste minorul in prezent si la domicilul tatalui am castigat procesul sa dat pronuntarea .Acum urmeaza surpriza ca am primit iar citatie pentru 20 septembrie tribunalulOlt unde locuieste tatal copilului cere stramutarea dosarului in jud Olt pentru necopententa locala.Eu nu mai am posibilitate de a plati si in jud Olt avocat care sa ma reprezinte si cum poate un minor sa mearga la un proces din jud tulcea in jud olt .Daca mai e nevoie de detaliI dau dar acum sunt tulburata rau credetima .Si inca ceva tatal nu sa prezentat la proces.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danas34 , utilizator 00:10, 27 August 2011
stramutarea se judeca de inalta curte de casatie si justitie care se gaseste in bucuresti.
stramutarea se judeca de inalta curte de casatie si justitie care se gaseste in bucuresti.

Va multumesc mult pentru raspuns .Si mai am o intrebare daca nu va deranjez deci noi nu trebuie sa ne prezentam in jud Olt si vine pronuntarea in judetul Tulcea? Va multumesc din suflet.
Actiunea de incredintare minor din afara casatoriei, asa cum este in cazul dvs., este de competenta judecatoriei de la domiciliul paratului- art 5 c.proc.civ.
Cand o hotarare este pronuntata de o instanta necompetenta teritorial , aceasta poate fi desfiintata in calea de atac iar in acest caz, cauza va fi trimisa spre rejudecare la instanta competenta teritorial.
Angajati avocat.
Da a fost proces pentru incredintarea minorului si pentru recalcurarea pensiei alimentare la sfatul doamnei avocat pentru a se termina procesul mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul minorului de la o scoala la alta,in urma divortului STERGAR STERGAR Buna ziua,va deranjez deoarece am o problema urgenta,am divortat in 2012,eu si tatal copilului avem tutela comuna,acum in 2016,m-am recasatorit,in alt ... (vezi toată discuția)
Mutare dosar Marius19 Marius19 Buna ziua am si eu un Dosar in care eu sunt parte vatamata ..este un dosar de vatamare corporala + conducere fara permis ..ma lovit cineva pe trecere a decurs ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului baisan baisan Buna ziua, sunt in Portugalia cu un copil de 6 ani ce locuieste cu mine (mama), am deschis un proces pentru a obtine custodia copilului, precizez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)