avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TRANSFERUL MINORULUI DE LA O SCOALA LA ALTA,IN URMA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TRANSFERUL MINORULUI DE LA O SCOALA LA ALTA,IN URMA DIVORTULUI

Buna ziua,va deranjez deoarece am o problema urgenta,am divortat in 2012,eu si tatal copilului avem tutela comuna,acum in 2016,m-am recasatorit,in alt judet,mi-am schimbat locul de munca, in mod normal trebuie sa fac si transferul copilului de la o scoala la alta.In momentul divortului domiciliul meu era in jud. TULCEA, ACUM DOMICILIUL MEU E IN JUD. OLT, in hotararea de divort e mentionat faptul ca minorul are stabilit domiciliul la domiciliul mamei,pentru transferul copilului la scoala noua am nevoie de copie dupa buletinul tatalui,care e in Italia ,la munca,intrebarea mea este ,,Fara acordul lui pot sa mut copilul de la o scoala la alta?".In mod sigur nu imi va da vreun acord de buna voie,atunci ce se intampla cu minorul, la 1 septembrie eu incep munca in OLT?copilul este obligat sa ramana la scoala in Tulcea?Trebuie sa deschid proces pentru schimbarea domiciliului?Cum ar trebui sa procedez caci pana la 1 septembrie 2016 mai este foarte putin...
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: STERGAR , utilizator 22:26, 22 Iulie 2016
1. Cereţi în scris, prin email sau scrisoare recomandată cu confirmare de primire, acordul său notarial privind mutarea copilului de la şcoala din Tulcea la cea din Olt. Poate întocmi acest acord şi la Ambasadă. Daţi-i un termen, de exemplu până la sfârşitul lunii în curs. Dacă primiţi acordul lui, este totul în regulă.
Dacă până la data solicitată refuză sau nu vă răspunde,
2.Introduceţi o cerere în instanţă, prin Ordonanţă preşedinţială, prin care cereţi suplinirea semnăturii domnului pentru înscrierea la şcoală.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor danas34 danas34 Buna ziua am un copil in etate de 17ani dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat niciodata de copil.Eu sunt casatorita in Portugalia si vreau sami iau ... (vezi toată discuția)
Sunt divortata si am in custodie comuna un copil minor de 3 ani otiliamarc otiliamarc Sunt divortata si am in custodie comuna un copil minor de 3 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. M-am recasatorit cu un cetatean strain ... (vezi toată discuția)