avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA infiintare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA infiintare

Buna seara! sunt in curs de constituire ca PFA, am ajuns la acordul Asociatiei de proprietari si a vecinilor. Am completat formularul, am fost cu el la vecinul de sus, de jos, dreapta, stanga si am ajuns la presedintele blocului care m-a ametit complet : m-a pus sa trec ca nu lucrez cu publicul, apoi a zis ca de fapt nu-l intereseaza acest lucru,ca ar trebui sa trec ca nu e sediu lucrativ. Codul CAEN este 6311 si 6399 si nu lucrez cu publicul.
Presedintele a zis ca daca nu trec ca nu este sediu lucrativ el este obligat sa ma declare la cei cu apa, gaze, Enel. Tariful este diferit zice dansul. Chiar nu inteleg despre ce vorbeste si ce vrea de la mine. Va rog daca puteti sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: suciugeorgeta , utilizator 12:13, 28 Septembrie 2011
Tarifele sunt diferite intre persoanele fizice si juridice. Dar PFA nu este persoana juridica? Lamuriri cu la tarifele practicatele puteti optine de la furnizorii respectivi.
@Stan Camelia
Presedintele a zis ca daca nu trec ca nu este sediu lucrativ el este obligat sa ma declare la cei cu apa, gaze, Enel. Tariful este diferit zice dansul. Chiar nu inteleg despre ce vorbeste si ce vrea de la mine. Va rog daca puteti sa ma ajutati.

Rugati-l pe presedinte sa va arate cadrul legal care il obliga sa va declare la furnizorii de utilitati. Din cunostintele mele (pot fi sarace) este decizia Dvs. ca PFA de a va transfera utilitatile pe PFA in conditiile in care doriti sau nu sa le decontati.

@G David

Tarifele sunt diferite intre persoanele fizice si juridice. Dar PFA nu este persoana juridica? Lamuriri cu la tarifele practicatele puteti optine de la furnizorii respectivi.

Furnizorii de utilitati nu tin cont de faptul ca PFA nu este persoana juridica. La incercarea mea de a schimba contractul de furnizare a energiei electrice mi-au comunicat ca in calitate de PFA trebuie sa platesc tariful aplicat firmelor - un pret mai mare pe kwh - motiv pentru care am renuntat.
L.C.

G David a scris:

Conform OUG 44/2008, PFA, intreprinderile familiale si intreprinderile individuale sunt entitati fara personalitate juridica.
Toate raspunsurile date nu contrazic ceea ce am afirmat!
Buna dimineata!
Si eu sunt PFA si nu a trebuit sa completez acea lista cu acordul vecinilor. Aceasta se completeaza numai pentru societatile comerciale care au sediu intr-un apartament de bloc. Iar in ceea ce-l priveste pe domnul de la Asociatia de Proprietari nu poate si nu are voie dumnealui sa ve declare niciunde. Este decizia dvs, ca PFA , daca treceti contractele cu furnizorii , care acum sunt pe persoana fizica, pe PFA. Si, da, tarifele sunt mai mari pentru persoane juridice....Eu zic sa nu va incurcati degeaba....oricum va veti putea deduce o cota parte din cheltuieli...adica - apartamentul are 3 camere, stau in el 3 persoane, o camera este rezervata ca sediu PFA, cheluielile se impart la 4 , si a parta parte o deduceti dvs, ca PFA. Mai interesati-va, dar nu cred ca aveti nevoie de acordul vecinilor pentru a va declara sediul la dvs acasa, ca PFA.....

Alte discuții în legătură

Caen breman breman Pentru un PFA - activitate principala cod CAEN 4799, as putea sa-mi adaug la activitati secundare 4789? Cum pot sa trec de la PFA la I.I.? Cum se procedeaza, ... (vezi toată discuția)
Infintare pfa ofeliadaniel ofeliadaniel Buna seara! As vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmez ca sa-mi fac PFA, daca se pot alege 2 activitati, ce acte trebuie si cat ar costa tot. Multumesc! (vezi toată discuția)
Cod caen pushik67 pushik67 ce implica infiintarea unei intreprinderi individuale pe cod caen 6832 (vezi toată discuția)