avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CAEN
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CAEN

Pentru un PFA - activitate principala cod CAEN 4799, as putea sa-mi adaug la activitati secundare 4789? Cum pot sa trec de la PFA la I.I.? Cum se procedeaza, cat timp dureaza si cam ce costuri implica?
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 17:02, 4 Decembrie 2009

Raspunsul este DA.
PFA se poate transforma in i.i conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicată în Monitorul Oficial nr. 328 din 25 aprilie 2008 .
.
Procedura de transfromare este urmatoarea:
La Registrul Comertului de care apartine persoana fizica se depun urmatoarele acte:
- buletinul titularului.
- contractul apartamentului sau adeverinta de la Primarie (daca ai sediul in comuna)
- acodul vecinilor (formular tipizat de la registru) daca sediul este in bloc cu apartamente.
- actele vechi ale PF-ului.

Restul de formulare se pot completa direct la Registrul Comertului.
Taxele estimative sunt de 170 RON.
Procedura dureaza 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare pfa in intreprindere individuala magda.vladoi magda.vladoi am si eu o intrebare. tatal meu are un magazin si functioneaza ca persoana fizica. am inteles ca din cauza unei ordonante din 2008 trebuie sa opteze, pana in ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pf ritabutnar ritabutnar BUNA ZIUA , ESTE ADEVARAT CA PF TREBUIE SA FACA DIN NOU TOATA DOCUMENTATIA PENTRU A FII IN LEGALITATE , PENTRU A PUTEA AVEA CALITATE DE ANGAJATOR :stunned: (vezi toată discuția)
Radiere pfa madyfree1987 madyfree1987 Buna ziua , Am si eu marea rugaminte de a-mi comunica si mie care sunt pasii necesari pentru a radia un PFA , platitor de TVA ,care nu a mai fost folosit din ... (vezi toată discuția)