avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pt crestere copil =stimulent? Atunci ce-i ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pt crestere copil =stimulent? Atunci ce-i cu prima de nastere?

Buna, as vrea sa stiu daca acel stimulent care apare in actele de copletat pt primarii este indemnizatia pentru cresterea copilului sau o suma de bani in valoare de 204 ron cu totul alta despre care am mai citit si scria ca se numeste prima de nastere? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 26 August 2008
Prima de nastere este un drept prevazut de lege pentru toate mamele, insa putine il exercita din necunostinta de cauza.Alocatia pentru nou-nascuti se acorda o singura data la cerere pentru fiecare dintre primii patru copii. De la 1 ianuarie, valoarea acesteia este de 213 lei, iar solicitarea se poate face pana cand copilul implineste varsta de un an. Mamele trebuie sa depuna in acest sens o cerere si o declaratie pe proprie raspundere la primaria de domiciliu la care vor anexa copii xerox după actele de identitate ale părinţilor şi după certificatul de naştere al copilului nou-născut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile lauzei passat 88 passat 88 Salutare tuturor! Am o intrebare care ma macina deoarece nu am gasit nimic clar pana acum. De ce drepturi beneficiaza concret o mamica ce de-abia a nascut? Ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Bogdan2009 Bogdan2009 Sotia mea urmeaza sa nasca la finalul lunii iulie inceputul lunii august. Lucreaza de 3 ani la aceeasi institutie cu contract cu norma intreaga pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cine poate declara copilul nou-nascut? dddd dddd buna ziua! am si eu o intrebare, mama poate declara copilul nou-nascut? avand in vedere faptul ca parintii copilului sunt casatoriti. ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)