Buna, as vrea sa stiu daca acel stimulent care apare in actele de copletat pt primarii este indemnizatia pentru cresterea copilului sau o suma de bani in valoare de 204 ron cu totul alta despre care am mai citit si scria ca se numeste prima de nastere? Multumesc
Prima de nastere este un drept prevazut de lege pentru toate mamele, insa putine il exercita din necunostinta de cauza.Alocatia pentru nou-nascuti se acorda o singura data la cerere pentru fiecare dintre primii patru copii. De la 1 ianuarie, valoarea acesteia este de 213 lei, iar solicitarea se poate face pana cand copilul implineste varsta de un an. Mamele trebuie sa depuna in acest sens o cerere si o declaratie pe proprie raspundere la primaria de domiciliu la care vor anexa copii xerox după actele de identitate ale părinţilor şi după certificatul de naştere al copilului nou-născut.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drepturile lauzei
passat 88
Salutare tuturor! Am o intrebare care ma macina deoarece nu am gasit nimic clar pana acum. De ce drepturi beneficiaza concret o mamica ce de-abia a nascut? Ma ... (vezi toată discuția)