avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reprezentare de catre avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reprezentare de catre avocat

Daca nu ma pot prezenta la un proces ( apel) si doresc sa ma reprezinte un avocat, ce trebuie sa fac ?
As vrea sa stiu daca in afara de onorariul avocatului, pe care il platesc acestuia, mai trebuie sa platesc si altceva.
Avocatul poate merge la proces singur? Trebuie imputernicit notarial?
Cu multumiri si scuze pentru stangacia exprimarii de ...om simplu. As vrea sa stiu care sunt costurile inainte de a angaja o discutie cu avocatul. Am cheltuit deja multi bani cu deplasarile in provincie in 2 procese care nu se mai termina deoarece reclamantul ( desi nu are argumente) este procesoman.
Cel mai recent răspuns: asd01-04 , utilizator 20:47, 16 Aprilie 2012
Trebuie doar sa luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte in litigiul pe care-l aveti.
Avocatul poate merge singur la proces si nu trebuie imputernicire notariala. Reprezentarea de catre avocat se face in baza imputernicii avocatiale emisa in baza contractului de asistenta judiciara.

Onorariul difera de la avocat la avocat.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
elado a scris:

Daca nu ma pot prezenta la un proces ( apel) si doresc sa ma reprezinte un avocat, ce trebuie sa fac ?
As vrea sa stiu daca in afara de onorariul avocatului, pe care il platesc acestuia, mai trebuie sa platesc si altceva.
Cu multumiri si scuze pentru stangacia exprimarii de ...om simplu. As vrea sa stiu care sunt costurile inainte de a angaja o discutie cu avocatul. Am cheltuit deja multi bani cu deplasarile in provincie in 2 procese care nu se mai termina deoarece reclamantul ( desi nu are argumente) este procesoman.
Se impune sa va angajati un avocat, daca considerati ca nu va puteti prezenta personal la proces in apel. In ceea ce priveste onorariul pentru avocat, discutati cu acesta si despre cauza in care doriti sa va reprezinte. si dupa aceea veti afla si care vor fi cheltuielile cu acesta. In rest, depinde in ce proces sunteti implicat posibil sa faceti si alte cheltuieli in respectivul proces.
Cereti ca avocatul sa va faca un calcul estimativ privind cheltuielile pe care le veti efectua. De principiu, afara de cheltuielile de judecata ale partii adverse (pe care le platiti doar daca pierdeti) restul cheltuielilor pot fi anticipate in mod rezonabil.
elado a scris:

Nu trebuie sa mergeti la notar.
Sunati un avocat si va intalniti cu el.Mai departe stie el ce are de facut.
Nu puteti sti costurile inainte de a purta o discutie cu avocatul.Onorariul difera de la avocat la avocat.
Daca castigati procesul nu trebuie sa platiti nimic dupa proces cu titlu de cheltuieli de judecata..
Presupun ca pana in prezent ati tot castigat procesele.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca nu doriti sau nu puteti sa va prezentati in instanta sa va sustineti cauza/dosarul in care/pentru va judecati va puteti angaja un avocat care sa va reprezinte interesele in respectiva cauza.
Sigur ca in momentul in care il veti angaja aveti obligatia sa-i platiti avocatului onorariul convenit cu acesta si sa incheiati un contract de asistenta juridica cu acesta, iar un exemplar al acestui contract de asistenta juridica va va fi inmanat si dumneavoastra in mod obligatoriu.
De asemenea, in acel moment veti semna imputernicirea avocatiala care dreptul avocatului de a va reprezenta in instanta in cauza ce o aveti.
Sigur ca daca procesul are loc in afara localitatii de unde a-ti angajat avocatul, aveti obligatia sa-i achitati acestuia si deplasarea precum si eventual cazarea si masa, iar in ipoteza in care il veti angaja din localitatea unde are loc litigiul in instanta evident ca nu veti mai achita transportul, cazarea si masa avocatului.
A nu se uita ca avocatii au dreptul avand in vedere si complexitatea cauzelor in care ii angajati si in functie de petitul actiunii deduse judecatii sa ia onorariu de succes care il veti cunoaste in mod obligtoriu in momentul semnarii contractului de asistenta juridica.
Avocatul nu trebuie imputernicit notarial, fiind suficienta semnatura de pe contractul de asistenta juridica si de imputernicirea care face pe deplin dovada calitatii de reprezentant al dumneavoastra pentru avocatul ales/angajat de dvs.

Alte discuții în legătură

Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta leusan leusan O persoana care este licentiat in drept in caliate sot, (nu este avocat,ci jurist )sa-si reprezinte sotia in instanta la dezbaterea unei mosteniri, si sa ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)