avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere INM 2011

Buna seara .
Am participat si eu la concursul de ieri,25.08.2011 .
Vreau sa spun ca multe raspunsuri date de comisie ca si variante corecte la barem,nu au logica sau nu sunt bune .In sensul acesta ,cred ca concursul acesta este mai putin obiectiv,cu toate consecintele acestui fapt.
Un simplu exemplu,la grila 2 ,intrebarea 1.Se pune ca varianta corecta si b ,unde scrie ca scutirea de raport la o donatie se poate specifica si intr-un testament ulterior donatiei, nu numai prin actul de donatie in sine ,ceea ce nu este specificat nicaieri,in carti sau in Codul civil.Deci varianta cred ca nu e buna .
Alt exemplu,tot la G2.,varianta12.Din raspunsul expus ca fiind corect de catre comisie,adica a si c, reiese ca varianta b nu este buna ,adica ,ca colateralii privilegiati ar fi rezervatari ,ceea ce este fals .Colateralii privilegiati nu sunt rezervatari . La Intrebarea 17,raspunsuri corecte a si c.La a este specificat ca nedemnitatea succesorala ar avea efecte si asupra mostenitorilor acestuia,ceea ce este total fals.Nedemnitatea unui mostenitor,nu duce la influenta mostenirii descendentilor acestuia,ci ei urca in locul lui, impartind succesiunea cuvenita lui,in parti egale,pe ramuri .Si exemplele cu raspunsuri gresite ,ca fiind bune, ar mai putea continua ...Intr-un cuvant,cam bataie de joc examenul asta .Daca rezolvi grilele dupa cititul sistematic din doctrina sau coduri, nu cred ca ai sanse sa iei examenul acesta .Pe propria mea experienta .
Marius Bote .
Cel mai recent răspuns: Q88 , utilizator 11:27, 23 Octombrie 2011
Cu intarziere... imi dau seama prin ce treceti, si la acest examen ca si la cel de intrare in avocatura se intampla ceva.... noi le putem denumi oficial "nereguli". Dupa opinia mea, nu prea aveti ce face, decat multa bafta la alte examene. Ba da, ati putea sa-i dati dati in judecata contestand exprimarea din grile cat si baremul. Si? Tot cu ei va bateti, asadar.... multa bafta pe viitor!
stimate domn bote marius,
pentru a mosteni prin reprezentare (pentru "a urca" - asa cum spuneti dumneavoastra - in locul cuiva) locul trebuie sa fie util, ori in cazul nedemnului locul nu este util. Desi am picat si eu acest examen nu inteleg de ce dumneavoastra ati ajuns la concluzia ca raspunsurile date de comisie nu sunt bune.
- in anumite cazuri nedemnitatea are efecte si asupra descendentilor - consultati Fr. Deak sau Gabriel Boroi.
Buna ziua .
Pt.Q88.
..in anumite cazuri ...,asa cum ati mentionat,deci nu este norma imperativa.Comentariile autorilor difera .Nu puteti spune ca raspunsurile bune ,au fost chiar potrivit cartilor de specialitate,ale autorilor consacrat civilisti i .Eu citesc civil si de alti autori civilisti,nu numai pe cei doi .Cititi si alti autori si ve-ti gasi termenul de ,,a urca ".Cu ce este devine descendentul unui parinte care devine nedemn,ca sa fie lezat de drepturile lui ?
Cu stima,
Marius Bote .
Cred ca am intalnit termenul de "a urca" si in cei doi autori mentionati de mine. Va rog sa nu intelegeti ca am criticat sau am facut o aluzie.
Nu stiu din ce autori cititi dumneavoastra (poate puteti sa mi-i recomandati si mie), dar eu am invatat in facultate ca in materie de contracte speciale sunt autori consacrati Fr. Deak si Ion Dogaru, iar in materie de succesiuni nu cunosc alt autor decat Fr. Deak.
Cum am invatat cu totii in facultate parerile difera. De multe ori am fost pusi in situatia sa spunem profesorul X este de parere ca..., iar profesorul Y afirma ca...(ambii fiind consacrati).
La grile stiti cum e, trebuie sa invatam dupa autorul care redacteaza grila ptr ca evident isi va sustine propriile opinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune + mostenire annabellaxannabella annabellaxannabella Buna ziua, Problema mea ar fi in felul urmator: X si Y s-au casatorit si au avut 2 copii A si B. Copilul B a murit, dar a avut la randul lui 2 copii C si D. ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral sarm07opr sarm07opr Strabunica a lasat prin testament intreaga ei avere la doua nepoate(una de fiica si una de fiu). In acelasi testament sunt inregistrati ca mostenitori ... (vezi toată discuția)