As vrea sa stiu cum se calculeaza salariul (pentru institutii publice) la revenirea din concediul de cresterea copilului. Eu pot sta acasa pana la 2 ani insa as vrea sa ma intorc dupa 1 an la serviciu si vreau sa vad daca financiar se merita sau nu, am inteles ca momentan e mai mare indemnizatia mea de cresterea copilului decat salariul. Imi puteti da legislatia in domeniu si articolele care reglementeaza aceasta situatie?
Multumesc foarte mult!
Legea cadru privind salarizarea unitar a personalului pltit din fonduri publice
Art.17. - Personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea
copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap,
precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost
suspendate din alte cauze, potrivit legii, si care nu au prestat activitate, si se acorda la
reluarea activitatii, salariul de baza la gradatia corespunzatoare transei de vechime in
munca a gradului sau treptei profesionale avute anterior.
Daca ati nascut dupa 1 ianuarie 2011 veti primi si un stimulent de insertie in valoare de 500 de lei daca va intoarceti la munca dupa un an.