avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce parer aveti de pct.8 art. 222 Cod Procedura Penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce parer aveti de pct.8 art. 222 Cod Procedura Penala?

Prin Art. 222 punctul 8, coroborat cu art. 222, punctul 2, texte introduse prin Legea 202/2010 initiata de Predoiu: „(8)Plangerea indreptata la organul de urmarire penala, care nu cuprinde elementele prevazute la alin. 2, se restituie petitionarului pe cale administrativa, cu indicarea elementelor care lipsesc (...)

Fara a sustine ca procurorii au comis o infractiune, asemenea cazuri demonstreaza ca anumite prevederi din „mica reforma” constituie o frana de care „istetii” se pot folosi, iar anumiti procurori pot profita de acest text idiot pentru a scapa de dosare incomode pentru ei. Folosirea la aceasta maniera a acestor texte de lege prost gandite poate face ca pe viitor un infractor periculos sa fie lasat sa scape, pentru ca niste procurori ,din rea-credinta, lene ori parada de texte de lege pot sa returneze plangerile penale pentru lipsa unui banal CNP, pentru o adresa gresit indicata sau cine mai stie ce...

Vi se pare Constitutional acest pct. 8 ? Care este scopul sau real?
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 21:57, 30 August 2011
Cred ca se urmareste diminuarea numarului de plangeri .
Urmaresc ei, dar trebuie sa le si mearga.
In orice caz nu trebuie lasati procurorii sa se eschiveze de la cercetare prin astfel de tertipuri!
Trebuie raspuns ferm cu o plangere bine motivata la stfel de acte de urmarire penala!
Mi se pare ca este un mod de prelungi sine die o actiune judecatoreasca si nu o mai duce pana la capat. Si uite-asa birocratia va infunda justitia care si asa este acoperita de tot felul de chichite.
Practic se incearca amanarea urmariri sau poate descurajarea de a mai depune plangeri!
neajunsul constatat se poate implini cu ocazia audierii.nu trebuie sa constituie un motiv de respingere a plangerii.in caz contrar nu se urmareste decat tergiversarea solutionarii acesteia.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
costi0070, utilizator

Alte discuții în legătură

Formula legala art. 222-223 cpp justice123 justice123 De la DNA mi-au returnat plangerea pe motiv ca nu am formulat-o legal cf. art. 222-223 CPP zic ei. Formatul e cam asa: Reclamatie - Somatie - ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prealabila incompleta Pavel1987 Pavel1987 Am si eu o nelamurire, cu privire la modificarile facute de legea 220/2010 la Codul de Procedura Penala, doresc sa va intreb ce se intampla cu o plangere ... (vezi toată discuția)
Plângere penală Annddrei Annddrei Doresc să știu dacă este normal și ce se poate face când la reclamarea unui procuror de caz pentru arhivarea abuzivă a unei plângeri penale respectiv pe ... (vezi toată discuția)