avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală

Doresc să știu dacă este normal și ce se poate face când la reclamarea unui procuror de caz pentru arhivarea abuzivă a unei plângeri penale respectiv pe motiv cum că nu îndeplinește condițiile prevăzute de art. 289 Cod de procedură penală: nume, prenume, domiciliu, cnp, calitate, descrierea faptelor, arătarea făptuitorilor și prezentarea de probe dacă sunt cunoscute, cu precizarea că și în reclamație îndeplinesc condițiile prevăzute de acest articol nume prenume domiciliu cnp calitate fără însă reiterarea descrierii șamd , cu precizarea că minciuna acestui procuror de caz este dovedită chiar de plângerea pe care a arhivat-o, să primesc răspuns identic de la procurorul șef de secție căruia i-am cerut în acest sens să verifice plângere arhivată ?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
Annddrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:15, 22 Februarie 2019
In situatia in care plangerea nu îndeplinește condițiile de forma sau dacă descrierea faptei este incompletă sau neclară, se restituie pe cale administrativa petitionarului cu indicarea elementelor care lipsesc, asta este procedura.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Pentru a fi plângere penală trebuie să descrieti faptă si sa constituie infracțiune.
De regula, avocații se ocupa de redactarea plângerile penale fiind singurii care au în competența asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inducerea în eroare a organelor judiciare trailer1234 trailer1234 Buna ziua! La infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, sesizarea penala poate fi semnata cu un pseudonim? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Am facut plangere si am primit raspunsul ca art 294 (2) si art ... Marco212 Marco212 Am facut plangere si am primit raspunsul ca art 294 (2) si art 289 (2) se inchide dosarul. Se poate face o contradicţie sau ce mai pot face? Multuemsc (vezi toată discuția)
Plangere amenintare cu moartea ContSters362885 ContSters362885 Buna ziua, Aveti sa ma ajutati cu un link de model de plangere pentru amenintarea cu moartea? Sau ceva de ajutor ca sa stiu cum sa o fac foarte bine, va ... (vezi toată discuția)