avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj absolvent facultate!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj absolvent facultate!

Buna ziua,
As dori sa va intreb urmatorul lucru:
Este posibil sa beneficiez de acest ajutor de somaj in cazul in care acum am terminat facultatea si nu imi gasesc un loc de munca. De asemenea, tin sa precizez ca in timpul facultatii am lucrat pentru cateva luni si la un moment dat mi-am incheiat activitatea la acea firma prin a-mi da demisia la zi.

Care ar fi suma acestui ajutor de somaj?
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: colormyth , utilizator 16:33, 27 August 2011
In situatia in care ati obtinut licenta in acest an, aveti posibilitatea de a va prezenta la
A. J.O.F.M. pentru a va inregistra in calitate de somer neindemnizat. La trei luni de la inregistrare, puteti sa va prezentati pentru a "va transforma" in somer indemnizat. Somaj aveti dreptul sa primiti sase luni.
Succes.
1. In termen de maximum 60 de zile de la absolvire trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
2. daca in aceasta perioada nu va gasiti sau nu vi se ofera un loc de munca veti beneficia de indemnizatie de somaj timp de 6 luni.
3. Indemnizatia de somaj este in cuantum de 250 lei.
4. - La data cand va inregistrati la Agentia de Somaj nu trebui sa fiti sub un contract individual de munca (CIM).
- Vechiul CIM nu se ia in consideratie daca el a incetat.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

As dori sa va mai intreb un lucru. Mai exista cate o luna in care am unele castiguri online. De exemplu, scriu niste articole pe unele site-uri si sunt platit pentru aceasta contributie. Uneori pot ajunge si la castiguri de 100-200 euro cumulat pe cateva luni. Nu am niciun contract cu acel site sau ceva de genul acesta. Banii ii primesc dupa o anumite perioada prin western union.
As putea sa aplic pentru somaj sau din cauza acestor castiguri nu as avea voie?
1. Daca nu aveti un contract scris si sa vi se impoziteze si sa vi se retina contributiile legale atunci veti benficia de indemnizatia de somaj.
2. Cand va duceti la Agentia de Somaj intrebati si asta si spuneti ca se intereseaza un coleg de al dvs. din alta localitate.
In regula. Va multumesc mult pentru raspunsuri!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ajutor de somaj? petronela_gav petronela_gav Sunt in indemnizatia pentru cresterea copilului pana pe data de 7 noiembrie. Inainte de a naste am lucrat cu contract pe perioada determinata, acest contract ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj? ClaudiaLaura ClaudiaLaura Sunt insarcinata in 7 luni si am contract de munca determinat care va expira la scurt timp dupa ce nasc. Intrebarea este daca dupa un an sau doi de concediu ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa masterat EDWARD85 EDWARD85 BUNA! DACA AM LUCRAT PE TIMPUL FACULTATII APOI NU AM MAI LUCRAT SI M-AM INSCRIS LA UN MASTER PE CARE L-AM FINALIZAT PE 10 IULIE MAI POT BENEFICIA DE AJUTOR DE ... (vezi toată discuția)